Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

KNVB Beker: Cupfighter ODIN’59 ronde verder na strafschoppenserie tegen AFC en Ajax (am) na penalty’s onderuit tegen OFC

KNVB Beker: Cupfighter ODIN’59 ronde verder na strafschoppenserie tegen AFC en Ajax (am) na penalty’s onderuit tegen OFC

ODIN’59 heeft zijn reputatie als cupfighter op woensdagavond weer eens bewezen. De ploeg uit de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal schakelde het hoger spelende AFC uit na het nemen van strafschoppen. OFC bekerde ook verder doordat het de penalty’s beter nam dan tegenstander Ajax (am). FC Volendam ging op het Kasteel onderuit tegen Sparta (1-0).

AFC – ODIN’59
De ploeg uit Heemskerk kwam flitsend uit de startblokken, na vijf minuten spelen stond de 0-1 al op het scorebord in Amsterdam. Het voorbereidende werk was van Sietse Brandsma die Thom de Vries in staat stelde om te scoren. AFC wist echter nog binnen het half uur orde op zaken te stellen door twee doelpunten van Yordi Teijsse (2-1). ODIN’59 kwam met nog twintig minuten op de klok weer helemaal terug in de wedstrijd toen Mart Willemse de 2-2 aan liet tekenen. Zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam e ploeg uit Heemskerk aan de leiding, op aangeven van Lars Boekel kon Sietse Brandsma de bal binnen tikken (2-3). AFC wist alsnog een verlenging af te dwingen door een treffer van Kenny Teijsse in de blessuretijd (3-3). In de verlenging wist geen van beiden teams het net van de tegenstander nog te vinden waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. ODIN’59 deed dit beter dan de tegenstander waardoor het zich plaatste voor de tweede ronde van de KNVB Beker.

Ajax – OFC
Kenneth Misa-Danso was verantwoordelijk voor de eerste treffer van de middag, met elf minuten op de klok maakte hij de 1-0. Nog voor de pauze kwam OFC weer naast de Amsterdammers door een doelpunt van Bilal el Amrani (1-1). Vroeg in de tweee helft kwam Ajax weer aan de leiding toen Romano de Jonghe zijn naam op het wedstrijdformulier wist te zetten als doelpuntenmaker (2-1). El Amrani deed in de 62ste minuut wat hij al eerder deze wedstrijd deed, namelijk scoren. Hierdoor kwam OFC weer naast Ajax (2-2). Ook in dit duel viel de beslissing pas na het nemen van strafschoppen. OFC deed dat beter dan de thuisploeg.

Sparta – FC Volendam
De Rotterdamse formatie wist de wedstrijd tegen FC Volendam te winnen door een doelpunt van Lars Veldwijk. De aanvaller wist in de 21ste minuut de doelman van de tegenstander te passeren (1-0).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag