zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB Beker | Ajax (am) boekt zege op VVSB en Barendrecht stunt...

KNVB Beker | Ajax (am) boekt zege op VVSB en Barendrecht stunt tegen Scheveningen

In de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker waren er zoals ieder jaar weer enkele verrassingen te noteren. Barendrecht won met duidelijke cijfers van het één divisie hoger acterende Scheveningen (3-0) en Ajax rekende af met het in de competitie goed presterende VVSB (4-1). 

Ajax – VVSB
In de 61ste minuut kwam de eerste treffer op het scorebord te staan. Michel van Aggele wist Ajax op een 1-0 voorsprong te zetten. Na het eerste doelpunt duurde het slechts enkele minuten totdat de wedstrijd vroegtijdig beslist werd. Een eigen doelpunt van Peet van der Slot en een treffer van Anouar Moussa betekenden na 68 minuten voetbal een 3-0 voorsprong voor de Amsterdammers. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Jason Halman nog wel de 3-1 maar verder kwamen de gasten niet. Het waren de Amsterdammers die nogmaals het net van de tegenstander wisten te vinden 4-1.

ASWH – Quick
Luuk Admiraal opende na zeven minuten voetbal de score in het voordeel van ASWH (1-0). Dit bleek na iets meer dan 90 minuten de beslissende treffer te zijn geweest.

Barendrecht – Scheveningen
Of het de bedoeling was of niet maar de 1-0 kwam op het scorebord te staan na een indraaiende vrije trap van Danny Monster. Zijn inzet vloog bij de tweede paal zomaar binnen. In de tweede helft liep de thuisploeg verder uit door doelpunten van Bakour en Vorthoren (3-0).

GOES – DOVO
De score werd geopend in Zeeland vanaf de strafschopstip, Tiebosch ging in de 57ste minuut achter de bal staan en schoot deze binnen (1-0). DOVO kwam in de 73ste minuut op 1-1 door een fantastische treffer van Sabir Achefay, dit met een afstandsschot van een meter of 25. Niet veel later pakte DOVO door en kwam het aan de leiding (1-2). Sabir Achefay wist de bal bij zich te houden en speelde de bal naar Nick de Bondt, die legde hem op zijn beurt op het hoofd van Nick Hak die de treffer op zijn naam wist te zetten.

Hoek – SteDoCo
De Zeeuwse vereniging kwam na negentien minuten aan de leiding toen Schalkwijk de bal achter de doelman van SteDoCo wist te krijgen, dit op aangeven van Delannoy (1-0). Nog net binnen het half uur werd de voorsprong verdubbeld door Impens, dit na goed voorbereidend werk van Schalkwijk (2-0). Nog in de eerste helft kwam SteDoCo terug in de wedstrijd door een treffer van Verheul (2-1). De tweede helft was pas acht minuten oud toen SteDoCo op gelijke hoogte kwam, Joran Schröder was de maker van de 2-2. In de absolute slotfase wist SteDoCo de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, Giovanni Hiwat bepaalde de eindstand op 2-3.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD