Volg ons

Derde Divisie

KNVB Beker: Afgang voor Noordwijk en De Treffers, HHC ontsnapt tegen GVVV

KNVB Beker: Afgang voor Noordwijk en De Treffers, HHC ontsnapt tegen GVVV

Noordwijk, De Treffers en GVVV hebben een slechte beurt gemaakt in het bekertoernooi. Het trio ligt eruit na nederlagen tegen Sliedrecht, Barendrecht en HHC Hardenberg.

HHC Hardenberg was op de Boshoek voor rust heer en meester tegen GVVV. De ploeg van coach Bert van Hunenstijn kwam via Rick Hemmink op 1-0, gevolgd door de 2-0 door Rob van der Leij. En waar een dubbele score bij rust niet gek was geweest, gingen beide ploegen echter rusten met 2-1 door een benutte strafschop van Philip Ties. Na de pauze kwam GVVV, met Berry Powel en Justin Spies in het veld, wat beter voor de dag. Toch bleef HHC zeer gevaarlijk en kreeg het wederom de nodige grote kansen om het duel definitief te beslissen. De Hardenbergers riepen daarmee het onheil over zichzelf af. Illustratief was het feit dat vlak voor tijd even het licht uitviel. Toen dat euvel was hersteld, sloeg GVVV alsnog toe via Lars ten Teije en moest verlengd worden. In de verlenging leek het lange tijd alsof HHC zou bezwijken, maar in de slotminuut bevrijdde Rick Hemmink alsnog de oranje-zwarten met de 3-2.

De grootste stunt van de avond vond ongetwijfeld plaats in Noordwijk, waar eersteklasser Sliedrecht doorbekerde. De bezoekers kwamen al na 10 minuten op 0-1 door een doelpunt van Roy van ’t Hoog. Noordwijk wist de schade nog wel te repareren via Raies Roshanali en Marc de Kruijs, maar een kwartier na rust maakte Sliedrecht gelijk via Van Harlingen. In het restant van de officiële speeltijd creëerde Noordwijk weinig meer, waardoor er een verlenging nodig was op Duinwetering. In de 105e minuut was het Marciano Simonis die met rake vrije trap de 2-3 aantekende en de sensatie compleet maakte.

De Treffers en Barendrecht scoorden niet voor rust. Na de pauze maakte Coen Maertzdorf al snel de 1-0. Met nog een kwartier te spelen zorgde de ingevallen Bakour voor de gelijkmaker. In de verlenging, waarin Barendrechter Yannick Dorst zijn tweede gele kaart kreeg, loodste Niels Vorthoren Barendrecht naar de volgende ronde ten koste van de Groesbeekers.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie