Volg ons

AFC

KNVB Beker: AFC veegt de vloer aan met Telstar

KNVB Beker: AFC veegt de vloer aan met Telstar

De eerste stunt in de eerste ronde van de KNVB Beker heeft niet lang op zich laten wachten. AFC Amsterdam stuurde het hoger geklasseerde Telstar met grote cijfers terug naar Velsen (5-0).

Snelle voorsprong
Na een kwartier spelen kwam de ploeg uit de Tweede Divisie op voorsprong tegen Telstar. Fouad Belarbi was de maker van de openingstreffer (1-0). Na de pauze wist AFC opnieuw het net van de tegenstander te vinden. Nu was het Yordi Teijsse die verantwoordelijk was voor de beslissende aanraking (2-0). Twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel voortijdig beslist toen Johan Kulhan de bal binnen werkte (3-0).

Rode kaart
Telstar ging op jacht naar een aansluitingstreffer, maar slaagde daar niet in. In de 83ste minuut moest de ploeg zelfs verder met één man minder toen Toine van Huizen het speelveld moest verlaten met een rode kaart. De daarop volgende vrije trap werd benut door Milan Hoek (4-0). De eindstand werd bepaald op 5-0 door Tim Linthorst.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over AFC