Volg ons

Uitgelicht

KNVB: ’31 maart duidelijkheid over vervolg topamateurcompetities’

KNVB: ’31 maart duidelijkheid over vervolg topamateurcompetities’

De KNVB zal naar verwachting op 31 maart uitsluitsel geven over het vervolg van de opgeschorte competities in het amateurvoetbal. Dat laat de voetbalbond weten aan Tubantia.

Cruciaal in het besluit van de KNVB is de beslissing van de regering over het vervolg van de maatregelen, die vooralsnog lopen tot 6 april en waarbij sportclubs op last van de overheid gesloten zijn. ,,Op basis van de besluiten van het kabinet van 31 maart zullen we direct daarna maximale duidelijkheid geven over het vervolg van de competitie”, meldt de voetbalbond tegen Tubantia-journalist Robin Campmans.

Eerder liet de KNVB al weten meerdere scenario’s paraat te hebben. Ook gaf de bond aan dat, zodra de sportclubs weer geopend mogen worden, eerst een korte voorbereidingsperiode in te lassen alvorens er wedstrijden worden ingepland.

De KNVB schreef in de persoon van directeur Jan Dirk van der Zee een mail aan de clubs. Ook daarin kondigt hij ‘maximale duidelijkheid’ aan op 31 maart: ,,We begrijpen ook dat – gezien de huidige heftige omstandigheden – 6 april waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar rekening mee moeten houden in onze scenario’s. Woensdagavond kondigde het kabinet aan op dinsdag 31 maart meer duidelijkheid te geven over de maatregelen die gelden tot en met 6 april. Op basis van de besluiten van het kabinet van 31 maart zullen we direct daarna maximale duidelijkheid geven over het vervolg van de competities. Met de belangenorganisaties in het amateurvoetbal houden we hierover contact en afstemming.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht