Volg ons

Tweede Divisie

Knappe comeback Spakenburg tegen Scheveningen, Katwijk en IJsselmeervogels spelen parodie op voetbal

Knappe comeback Spakenburg tegen Scheveningen, Katwijk en IJsselmeervogels spelen parodie op voetbal

Alle hoge verwachtingen ten spijt: de ‘topper’ tussen Katwijk en IJsselmeervogels verdiende geen ander predikaat dan een ‘draak van een wedstrijd’. Amusant was wel het duel op de Westmaat tussen Spakenburg en Scheveningen, waarin de equipe van John de Wolf een 1-2 achterstand wist om te buigen in een 3-2 zege.

Katwijk – IJsselmeervogels
Afgelopen week bleek uit kijkcijfers dat naar een eerdere livewedstrijd tussen Scheveningen en GVVV slechts 3000 mensen keken. Zaterdagmiddag werd ook het duel tussen Katwijk en IJsselmeervogels live op betaalzender FOX Sports uitgezonden, maar vermoedelijk hebben maar weinig kijkers het duel tot het einde uitgezeten. Beide clubs, aan de speelronde beginnend als de nummer 1 en 4 van de ranglijst, grossierden in slordigheid, balverlies en een schrijnend gebrek aan creativiteit. Dat zag ook Jan Zoutman, de nieuwe trainer van Katwijk. Kansen waren schaars op de Krom en geen van beide ploegen had recht op meer dan een punt. Door de remise verliest IJsselmeervogels haar koppositie weer aan AFC. Katwijk zakt naar plek 6 op de ranglijst.

Spakenburg – Scheveningen
Spakenburg kende een prima start doordat een vrije trap van Tom Menting binnengewerkt kon worden door de vrijstaande Jordi Bitter. Lang konden de Blauwen niet genieten van de voorsprong, want een fraaie Scheveningse aanval kende Tim Peters als eindstation. Hij liet doelman Leon ter Wielen kansloos: 1-1. Het duel golfde op en neer, maar met name Spakenburg begon steeds slechter te spelen en na een klein half uur spelen pakte de ploeg van coach John Blok dan ook brutaal een voorsprong, toen Mehmet Aldogan uit een tegenaanval de 1-2 liet aantekenen. Het was na rust ‘ras-Blauwe’ Youri Koelewijn die op weergaloze wijze de gelijkmaker scoorde met een volley van buiten het zestienmetergebied. Halverwege de tweede helft kreeg Spakenburg bovendien een strafschop te nemen na een handsbal in de Scheveningen defensie. Phillip Ties toonde zich koelbloedig en maakte de 3-2. Met overgave ging de equipe van Blok op jacht naar de gelijkmaker in het restant van het duel, kreeg het ook enkele grote kansen, maar Spakenburg hield stand. Kevin Sterling had het duel in de slotfase bovendien kunnen beslissen, maar hij verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Door de zege houdt Spakenburg aansluiting bij de subtop terwijl voor Scheveningen de zorgen inmiddels serieus worden. De Houtrust-bespelers zijn terug te vinden op plek 17.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie