zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKlein: "Niet Timmermans overal de schuld van geven"

Klein: “Niet Timmermans overal de schuld van geven”

Spakenburg-coach Arnold Klein kon bij zijn officiële debuut als hoofdcoach geen zege noteren. De coach nam doelman Theo Timmermans in bescherming: “Natuurlijk valt Timmermans ongelukkig in, maar het gaat te ver om hem overal de schuld van te geven. Er waren meerdere spelers die persoonlijke fouten maakten”, liet hij optekenen aan TweedeDivisie.org.

Aanvallend denkend middenveld

Opvallend was de keuze van Klein en Tijs Schipper om met slechts één verdedigend denkende middenvelder te spelen. Daardoor moest Michael Lanting in die rol uitzonderlijk veel meters maken en oogden de Blauwen erg kwetsbaar in de omschakeling. “Het is niet ongebruikelijk om met vijf aanvallend denkende en vijf verdedigend denkende spelers te spelen”, vond Klein.

Meer spelers het voortouw

Hij reageerde ook op de beslissing om niet Lanting, zoals de spelersgroep grotendeels wilde, maar Philip Ties de aanvoerdersband te geven: “Michael is van nature al een leider. Die heeft daar ook geen band voor nodig. Maar ik heb graag meerdere spelers die het voortouw nemen en om die reden leek het ons als technische staf goed als Ties de band zou dragen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD