Volg ons
Arnold Klein Spakenburg

Tweede Divisie

Klein: “Niet Timmermans overal de schuld van geven”

Klein: “Niet Timmermans overal de schuld van geven”

Spakenburg-coach Arnold Klein kon bij zijn officiële debuut als hoofdcoach geen zege noteren. De coach nam doelman Theo Timmermans in bescherming: “Natuurlijk valt Timmermans ongelukkig in, maar het gaat te ver om hem overal de schuld van te geven. Er waren meerdere spelers die persoonlijke fouten maakten”, liet hij optekenen aan TweedeDivisie.org.

Aanvallend denkend middenveld

Opvallend was de keuze van Klein en Tijs Schipper om met slechts één verdedigend denkende middenvelder te spelen. Daardoor moest Michael Lanting in die rol uitzonderlijk veel meters maken en oogden de Blauwen erg kwetsbaar in de omschakeling. “Het is niet ongebruikelijk om met vijf aanvallend denkende en vijf verdedigend denkende spelers te spelen”, vond Klein.

Meer spelers het voortouw

Hij reageerde ook op de beslissing om niet Lanting, zoals de spelersgroep grotendeels wilde, maar Philip Ties de aanvoerdersband te geven: “Michael is van nature al een leider. Die heeft daar ook geen band voor nodig. Maar ik heb graag meerdere spelers die het voortouw nemen en om die reden leek het ons als technische staf goed als Ties de band zou dragen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie