dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlClubsASWH'Klein Duimpje' ASWH pakt punt tegen HFC, einde aan Koninklijke zegereeks

‘Klein Duimpje’ ASWH pakt punt tegen HFC, einde aan Koninklijke zegereeks

ASWH blijkt een stuntploeg te zijn geworden. De ploeg van Rogier Veenstra pakte na de winterstop al negen punten, steeg naar de vijftiende plek, verloor doordeweeks van AFC, maar pakte, na slechts twee dagen rust, knap een punt tegen HFC, 2-2.

Analyse

De spiedende ogen van HFC-trainer Gertjan Tamerus keken woensdagavond bij AFC-ASWH naar de zwakke plekken bij de ploeg van Rogier Veenstra. Op donderdagavond biedt de oefenmeester zijn selectie dan op het eind van de training een tactische training aan gericht op eigen kwaliteiten én zwakte bij de tegenstander.

 

Klein duimpje

De ploeg van Rogier Veenstra verloor woensdag weliswaar met 2-0 in Amsterdam maar bood verdienstelijk partij. De slimme trainer manoeuvreert zijn ploeg wekelijks in de underdogpositie. Hij noemde zijn ploeg ‘Klein Duimpje’ in de strijd tegen de reuzen.

Blessures

Ondanks het vertrek van topscorer Luuk Admiraal en de blessure van Levi Bouwense en het ontbreken van Diego Snepvangers, Lester Pires en Joost van Eck beschikt ASWH nog over een redelijke ploeg.

Voorsprong

HFC trad met tien dezelfde namen aan van de ploeg die de afgelopen drie duels Jong Sparta, Katwijk en AFC aan de kant zette. Doelman Mitchel Michaelis ontbrak en Gertjan Tamerus had de keuze uit het 18-jarige talent Duke Verduin of de meer ervaren Richard de Groot als vervanger. Het werd De Groot, die na dit seizoen naar FC Lisse vertrekt.

De eerste mogelijkheid om de gasten aan de leiding te brengen kreeg Jim Hulleman. De allrounder heeft als linker centrale verdediger in opbouwend opzicht een meerwaarde en neemt, doordat Roy Castien op de bank zit, de penalty’s.

ASWH-verdediger Jorginho Soares kreeg bij een sliding de bal tegen de arm en arbiter Hardeman legde de bal op de stip. Hulleman miste.

 

Maar na een kwartier was het ASWH-kwelgeest Sietse Brandsma – hij scoorde in de heenwedstrijd een hattrick- die zijn negende treffer van het seizoen scoorde, 0-1.

Omschakeling

HFC leek op rozen te zitten, want ze voetbalt veel beter vanuit de omschakeling.

Vrijdag meldde spits Sietse Brandsma nog dat als HFC op voorsprong komt ze defensief zo compact staat dat ze die voorsprong tegenwoordig niet meer weggeeft.

Maar HFC vergat rekening te houden met de scorende verdedigers die ASWH in ruime mate heeft. Linksback Clarence Bijl is zelfs topscorer, maar ook de rest blijkt scorend vermogen te hebben.

Goals

Jay Brand maakte na goed doorkoppen van Daniël Wissel zijn eerste goal voor ASWH.

En vijf minuten later – vlak voor rust- incasseerde Richard de Groot zelfde de tweede treffer.

Jorginho Soares was de derde man in een aanval die begon bij Najim Haidary en werd verlengd door Skender Loshi, 2-1.

Deze vleugelspits kwam in februari over van San Gwann FC uit Malta. Daarvoor speelde hij voor  Baronie, NAC Breda en TEC.

Gelijkmaker

HFC stelde na de rust orde op zaken. Mehmet Yüksel  schoot via de onderkant van de lat met links de 2-2 binnen.

Ongever een kwartier voor tijd bracht Gertjan Tamerus Roy Castien en Déron Payne voor Yüksel en André Morgan.

Het bleef bij 2-2. HFC steeg ondanks het puntenverlies wel naar de derde plaats. Concurrent HHC Hardenberg ging in eigen huis namelijk onderuit tegen Kozakken Boys.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD