zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKlaassen: "Verhalen komen makkelijk de wereld in"

Klaassen: “Verhalen komen makkelijk de wereld in”

Met het oog op het aankomende seizoen krijgt sv Huizen te maken met een hoop personele wijzigingen. Maar liefst vijftien spelers heeft al laten weten zijn heil ergens anders te zoeken, waaronder Zakaria el Biyar, Johan Verkerk, Danny Benning, Guido de Graaf, Denny van Loen, Sam Doeve en anderen. Aron Klaassen heeft zijn contract in Huizen echter juist net verlengd. TweedeDivisie.org sprak met de middenvelder.

‘Goed gevoel bij gesprek’

Bij Huizen zal zich een soort exodus voltrekken in de aankomende zomerstop, maar Klaassen is wat dit betreft dus een vreemde eend in de bijt. “Je hebt gelijk, er gaan er wel veel weg. Maar dat heeft niet meegespeeld in mijn beslissing om te verlengen. De laatste tijd speel ik weer wat vaker en aan het begin was ik er ook vaak bij. Ik heb wel een aantal wedstrijden op de bank gezeten, maar toen ging het ook wat minder.” Onlangs is de 21-jarige middenvelder het gesprek gegaan met de nieuwe trainer van de ploeg, Erik Assink. “Daar had ik een goed gevoel bij, dus eigenlijk was het best een makkelijke keuze.”

Huizen staat onderaan en degradatie is nog alleszins mogelijk. Heeft het een wat met het ander te maken? Staat het vizier van de vertrekkers nog wel op scherp? “De verhalen komen makkelijk de wereld in op zo’n moment. Als we in de middenmoot stonden, had niemand geklaagd. Maar er is echt niets van te merken binnen de selectie. Iedereen traint nog even goed. Die gasten willen zich misschien ook voor volgend jaar in de kijker spelen, dus wat dat betreft kan het óók een stimulans zijn. Je bent voetballer, dan begin je ergens aan en ga je er niet op drie kwart van de competitie met de pet naar gooien.”

‘Lijfsbehoud gaat zeker lukken’

Klaassen stelt voorop dat de selectie van Huizen absoluut gelooft in lijfsbehoud. “We wisten wel dat het lastig zou worden, aangezien we in het afgelopen seizoen gepromoveerd zijn via de nacompetitie. Maar we hebben behoorlijk wat wedstrijden gespeeld waarin we het zelf lieten lopen. Dat we nu hier staan, hebben we aan onszelf te danken. Vooraf dachten we ook wel: nacompetitie zit er misschien wel in of net daarboven, maar we hebben nog steeds het gevoel dat we erin kunnen blijven.” Huizen heeft nog acht wedstrijden te spelen. “Dus dat moet makkelijk te doen zijn. We hebben allemaal het gevoel dat dat gaat lukken.”

De middenvelder heeft nu verlengd en speelt in het aankomende seizoen sowieso in Huizen. Op termijn wil hij echter naar de top van het amateurvoetbal. “Ik wil zo hoog mogelijk voetballen, dat wil iedereen natuurlijk. Als dat bij Huizen is… als ze op een goed niveau blijven spelen, is dat prima. Maar ik zal vast ook wel eens bij een andere club gaan kijken hoe het daar is. Iedereen wil profvoetballer worden, maar je moet ook reëel zijn: als het er niet in zit, zit het er niet in. De top van het amateurvoetbal is dan ook mooi.”

Transfer samen met Davy?

Een paar maanden geleden vertelde Klaassen nog dat hij hoopte dat Huizen Ajax zou loten in de KNVB-beker. Daar kwam het niet van, maar nog steeds hoopt hij dat de Amsterdammers een keer uit de koker rollen. “Het lijkt me wel leuk om een keer tegen hem te spelen. We hebben nooit echt tegen elkaar gevoetbald, hij is natuurlijk ook twee jaar ouder. Maar dan moet hij volgend seizoen nog wel bij Ajax spelen, of ik moet een transfertje met hem mee maken.” Er zijn voorbeelden van spelers die hun familie overal mee naartoe nemen, zoals bijvoorbeeld de Jamaicaanse vleugelspits Leon Bailey en zijn jongere (half)broertje Kyle Butler, die onlangs samen naar Bayer Leverkusen vertrokken. “Zit wel wat in, toch? Nee, maar ik heb hier ook school en werk, dus dat is geen mogelijkheid.”

Aron is er vrijwel altijd als Davy uitkomt voor Ajax, maar komt die laatste ook weleens naar wedstrijden van Huizen kijken? “Als hij kan en ik speel, dan komt hij wel kijken. Maar het komt vaak voor dat hij op zondag om half drie moet voetballen, dan trainen ze zaterdag ook om half drie. Dan lukt het dus niet, maar als hij kan… én het is mooi weer, dan komt hij. Niet in de regen, op die koude tribune van ons, dat snap ik ook wel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD