zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsASWHKillian van Mil transformeert in een kwartier van bankzitter tot stripboekheld

Killian van Mil transformeert in een kwartier van bankzitter tot stripboekheld

De voorhoede van VV Katwijk draait niet altijd op volle toeren. De huiskamervraag die dan in het dorp gesteld wordt, is of dat aan de spitsen ligt of aan de aanvoer. Uit bij ASWH leek de koploper bij de rust tegen een 1-0 achterstand. Invaller Killian van Mil scoorde na de rust binnen vijftien minuten drie keer en werd daarna weer gewisseld.

Anthony Correia is zuinig op zijn linksbuiten. ,,Ik had last van mijn hamstring’’, erkende Van Mil na afloop. ,,Ik zou eerst niet bij de selectie zitten, maar donderdag besloten we om me dan toch maar op de bank te zetten. Je weet nooit.’’

Het ex-talent van ADO Den Haag viel na een uur spelen in en nog steeds keek de koploper tegen een achterstand aan. Het verschil met achtervolger HFC bedroeg maar zes punten. Dus moest Van Mil de wei in om wat te forceren.

 

Tussen de 60ste en 73 minuut scoorde hij drie keer en werd daarna weer snel gewisseld.Iets dat normaliter alleen een stripboekheld als Ronnie Hansen, Rob van de Rovers of Sjakie Meulemans overkwam.

,,Op de bank hoorde ik dat HFC achter stond. HFC verloor ook en na afloop ging van Mil op de schouders. ,,Al spelen we een uitwedstrijd op 200 kilometer van Katwijk dan gaan er nog honderden fans mee. We gaan nu maar even naar de kantine om een feestje te bouwen.’’

Katwijk liep door de 1-3 zege en het verlies van HFC uit naar een voorsprong van negen punten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD