Volg ons

Katwijk

Kieboom roemt de invallers: ‘Dat is de kracht van Katwijk’

Kieboom roemt de invallers: ‘Dat is de kracht van Katwijk’

Katwijk-doelman Ricardo Kieboom had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg op VVSB. In de absolute slotfase voorkwam Kieboom met een paar prima reddingen de gelijkmaker van de ploeg uit Noordwijkerhout, maar de meest cruciale redding was wellicht eentje kort voor rust, toen hij een gevaarlijk schot van Tommy Bekooy uit de hoek wist te boksen.

,,Dat was wel een belangrijke redding ja. 0-2 had de mogelijke nekslag geweest en nu konden we in de rust een plan smeden om de wedstrijd te doen kantelen,” stelt Kieboom. Dat plan bestond uit een duidelijkere invulling van de posities, waardoor Katwijk na rust een stuk beter uit de verf kwam dan in het eerste bedrijf. ,,Het voetbal simpel houden is soms het moeilijkste wat er is,” vertelt de doelman met een glimlach, om vervolgens zijn complimenten uit te spreken over zijn teamgenoten.

,,Die jongens hebben het echt goed ingevuld. Petrit Hoxhaj heeft zich helemaal leeg gespeeld en Jan Willem Tesselaar die ook nog eens uitgeroepen wordt tot Man van de Wedstrijd: dat is de kracht van Katwijk. Het is ook goed om te zien dat Raoul (Esseboom) weer op de weg terug is. Dat was afgelopen seizoen toch een belangrijke pion centraal achterin.” Ook invaller Sten Vreekamp, die in de hectische slotfase enkele malen belangrijk was in de kopduels, kon rekenen op een open doekje van zijn doelman.

,,Sten is om één voor twaalf nog binnengehaald om de verdediging te versterken, maar staat er vandaag wel tijdens zijn invalbeurt in een hectische slotfase,” aldus Kieboom, die wel genoten had van die hectiek. ,,Ik vind dat prachtig, alles is in rep en roer! Het is heerlijk als je dan als team overeind weet te blijven en de winst uit het vuur weet te slepen.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Katwijk