maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsKevin van Diermen stopt per direct bij IJsselmeervogels

Kevin van Diermen stopt per direct bij IJsselmeervogels

Kevin van Diermen zet per direct een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. De 31-jarige verdediger heeft dat de technische commissie van IJsselmeervogels aangegeven.

Van Diermen zegt zich te willen richten op zijn maatschappelijke loopbaan en zijn gezinsleven. ,,De technische commissie had graag met de verdediger door gewild, had ook al een aanbieding gedaan, maar respecteert de keuze van de Spakenburger”, schrijft de club op haar website. Zodoende raakt IJsselmeervogels haar twee gezichtsbepalende cultuurbewakers binnen de spelersgroep kwijt, aangezien eerder ook Maikel de Harder aankondigde komende zomer te stoppen.

De centrale verdediger keerde in 2018 terug bij IJsselmeervogels, waar hij als talent in 2001 was vertrokken. Van Diermen haalde het profvoetbal en speelde voor Vitesse, Go Ahead Eagles, Excelsior, NAC Breda en De Graafschap. ,,Met zijn Spakenburgse karakter, gekoppeld aan zijn ervaring op profniveau is hij vrijwel direct door de supporters omarmd als zijnde een verloren zoon die terugkeerde. In drie seizoenen kwam Van Diermen in totaal 48 keer in actie”, is te lezen op de clubsite.

Namens de technische commissie reageert Erwin van der Lugt: ,,Het is jammer als je afscheid moet nemen van een ervaren eigen jongen, zoals Kevin. (..) Het siert hem echter dat hij per direct zijn spullen inlevert en de resterende maanden van zijn contract in feite sponsort aan de club. Op die manier kan hij zich volledig richten op de grote visonderneming waarin hij actief is en zijn jonge gezin.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD