zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsKermis nabij De Westmaat start dag eerder na zege van Vogels op...

Kermis nabij De Westmaat start dag eerder na zege van Vogels op HFC

Vanaf woensdag is het kermis op de parkeerplaats van IJsselmeervogels. Volop vertier. Van botsauto’s en suikerspinnen tot het spookhuis. Alleen de oud-hollandsche schiettent ontbreekt. Die had dit seizoen op het veld van de rooien moeten staan. Danny van den Meiracker, Rydell Poepon en Khalid Tadmine  schoten altijd met scherp, maar laten het door blessures en gebrek aan aanvoer afweten. Tegen HFC produceerde Jerrel Hak wel een losse flodder die via Wessel Boer achter de verbouwereerde Mitchel Michaelis belandde, 1-0, waarna de kermis alvast werd opgestart.

Complimenten

Het was de omgekeerde wereld in het rode deel van het gespleten voetbaldorp.

Kansen waren er genoeg voor de gasten, die zonder Vincent Volkert speelden.

Sietse Brandsma kopte de bal richting de bovenhoek, maar Jaimy Schaap ranselde hem uit zijn doel, Danny Hols maakte een carambole tussen de palen, Rechtsback Desevio Payne kwam net te laat op een assist van Brandsma en Roy Castien schoot op slag van rust voorlangs.

Team

De selectie van Gertjan Tamerus blinkt uit door degelijkheid en fitheid. Door de goede organisatie kunnen zo nu en dan Sietse Brandsma, Jordy Hilterman, Mehmet Yuksel of Roy Castien het verschil maken. “We zijn een team waarin de jongens bereid zijn veel intensiteit te leveren. Daar trainen we ook gericht op, want we trainen vaak hard en lang.

Dat betaalt zich uit. Bovendien heb ik een spelersgroep die heel taakgericht denkt, hele normale gasten. Ze geloven in onze speelwijze en voeren dat heel gedisciplineerd uit.

Daarnaast is een aantal spelers gewoon heel goed.

Fans

De meegereisde HFC-fans veerden na 23 minuten op. Niet door een schot van Roy Castien – acht treffers dit seizoen- of door een kopbal van Sietse Brandsma -10 goals- maar door een goal van hun ex-ploeggenoot Robin Eindhoven.

Die schoot Spakenburg op voorsprong bij koploper Katwijk. Bij winst van de Haarlemmers zou Tamerus op één punt komen van zijn vriend Anthony Correia, mijmerden de fans.

 

Kermis

Maar na de rust was het de wereld op zijn kop op de Westmaat. HFC heeft er patent op om  -als in de rust de bel gaat voor het tweede bedrijf – sterk te starten. En wie moest er scoren voor de thuisploeg.

Poepon zat op de bank, Tadmine zat niet bij de selectie. Van den Meiracker was in goeden doen, maar klaagde afgelopen week over een gebrek aan aanvoer. Hij was op dreef, maar scoorde dit seizoen pas vier maal in dertien duels,

Het is net zoveel als HFC-verdediger Wessel Boer dit seizoen voor zijn rekening nam. De 23-jarige Boer schoot twee jaar geleden elf keer raak, maar acteerde toen nog als middenvelder. Hij speelt volgend seizoen in het shirt van de Rooien.

Tot verbazing van vriend, vijand en zichzelf was het Jerrel Hak die vlak na de rust het duel besliste. Een lange bal van doelman Jaimy Schaap kwam bij Jerrel Hak die zijn losse flodder in het doel zag rollen.

Mitchel Michaelis stond in de verkeerde hoek omdat een verdediger de bal toucheerde, 1-0.

Alles-of-niets

In de slotfase ging doelman Michaelis nog mee naar voren en  kopte in de slotfase nog op doel. Maar na acht duels ongeslagen te zijn geweest ging HFC in het rode deel van Spakenburg ten onder.

Trainer Tamerus had eerder deze week al gewaarschuwd voor te veel euforie en leeft van wedstrijd tot wedstrijd.

,,Ik wil dat ze zich focussen op de wedstrijd, op de rest heb je geen invloed, we hebben nog veel duels te gaan.’’

Hij kent de waan van de dag in de voetballerij, waarin trainers/spelers na een goede reeks worden bewierookt en na een paar nederlagen de zwarte piet krijgen toegeschoven.

Kermis

Trainer Gertjan Tamerus kreeg na afloop de complimenten.

Zijn collega Gert Peter de Gunst sprak van drie gestolen punten. ,, We hebben eindelijk een keer het geluk aan onze kont hangen. In de rust zei ik nog dat het ongelofelijk was dat het 0-0 stond.”

De Vogels namen de drie punten mee en stegen naar de veertiende plaats. Het was toch al kermis in de kleedkamer omdat de ‘concurrenten’ voor het ontlopen van de PD/duels, Kozakken Boys en ASWH, hun duels verloren.

Laagvliegers

HFC zag Katwijk twee punten morsen tegen Spakenburg, 2-2, maar verloor zelf dus drie punten. Waardoor het verschil tussen de nummer één en twee vijf punten is.

Eerder dit seizoen liet de Koninklijke ook al punten liggen tegen laagvliegers GVVV, Excelsior Maassluis en Scheveningen

Op 28 mei is in Haarlem de kraker HFC tegen Katwijk. In zulke duels kreeg de Koninklijke dit seizoen de complimenten én de punten.

HFC klopte eerder al de topploegen AFC, Katwijk en Jong Sparta.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD