donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKENNISMAKING | VVSB-aanwinst Bouw: 'Ik schat onze selectie echt hoog in'

KENNISMAKING | VVSB-aanwinst Bouw: ‘Ik schat onze selectie echt hoog in’

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal kent dit seizoen maar liefst zeven nieuwe clubs die zullen strijden om de punten. In deze serie met de naam ‘kennismaking’ stellen wij de clubs aan u voor en laten wij een van de spelers van deze vereniging aan het woord over de voorbereiding en de doelstelling voor komend seizoen. In het vijfde deel van deze serie komt Yannick Bouw aan het woord,  de nieuwe aanwinst van VVSB.

Degradatie
De club uit Noordwijkerhout begon het seizoen 2018/2019 dramatisch in de Tweede Divisie en na zeven nederlagen op rij en slechts twee punten nam men afscheid van trainer Jack Honsbeek en werd Eric Meijers (foto) aangesteld als de nieuwe hoofdverantwoordelijke. De oud-trainer van onder andere Achilles’29 wist directe degradatie te voorkomen en ging pas ‘onderuit’ in de finale van de nacompetitie tegen Quick Boys. Yannick Bouw degradeerde ook, maar dan met Eemdijk naar de hoofdklasse.

Rommelig
Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen zat het niet allemaal mee bij VVSB, ook Bouw stroomde later in bij de nieuwe selectie. Samenvattend dus geen ideale situatie. ,,Als ik kijk naar mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen kan ik alleen maar zeggen dat deze kort was. Ik ben net een week terug van vakantie en sloot dus wat later aan bij de selectie. Voor de club was de voorbereiding een beetje rommelig. Dit omdat het veld van ons nog niet klaar was en we ergens anders moesten trainen. Er werden ook nog twee oefenwedstrijden afgelast. Voor mij was het natuurlijk ook lastiger omdat ik veel van de voorbereiding had gemist. Ik kon er niet vanaf de start bij zijn in verband met mijn toenmalige werk. Nu ben ik een eigen hoveniersbedrijf gestart, YB tuinen, waardoor het volgend seizoen allemaal wat makkelijker zal zijn”, aldus Bouw tegenover Voetbal247.

Prijzen
De aanvaller heeft met zijn recente ervaring in de Derde Divisie zaterdag een goede kijk op de kwaliteiten van de overige ploegen in de competitie. VVSB moet naar zijn zeggen in staat zijn om komend seizoen in de top mee te kunnen draaien. ,,Als ik naar onze selectie kijk schat ik deze echt hoog in. Ik ga er van uit dat wij mee kunnen doen met de top van de Derde Divisie. Het is dan wel noodzakelijk dat wij er iedere wedstrijd voor de volle honderd procent tegenaan gaan. Wij moeten dit seizoen meedoen om de prijzen.”

Niveau
Na een sterk seizoen wist Bouw zich bij Eemdijk in de kijker te spelen bij VVSB. De aanvaller had weinig tijd nodig om zich thuis te voelen bij zijn nieuwe vereniging.  ,,Vorig seizoen heb ik persoonlijk een super seizoen gehad bij Eemdijk. Als team was het echter minder door de degradatie uit de Derde Divisie naar de hoofdklasse. Het bevalt mij nu erg goed bij VVSB. Het is een kwalitatief goede en leuke groep. Het niveau is wat hoger dan ik gewend was bij Eemdijk, maar dat is natuurlijk niet zo vreemd omdat ze uit de Tweede Divisie kwamen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD