zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKENNISMAKING: Aanvaller Besuijen (G.O.E.S.) : ‘Dit is echt een grote uitdaging’

KENNISMAKING: Aanvaller Besuijen (G.O.E.S.) : ‘Dit is echt een grote uitdaging’

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal kent dit seizoen maar liefst zeven nieuwe clubs die zullen strijden om de punten. In deze serie met de naam ‘kennismaking’ stellen wij de clubs aan u voor en laten wij een van de spelers van deze vereniging aan het woord over de voorbereiding en de doelstelling voor komend seizoen. In het tweede deel van deze serie komt Ruben Besuijen aan het woord, aanvaller van G.O.E.S.

Seizoen 2018/2019
G.O.E.S is geen onbekend team in de Derde Divisie van het amateurvoetbal. Het voorgaande seizoen kwam het uit in deze divisie, maar dan op de zondag. Het wist daar een goede indruk achter te laten en eindigde op de vierde plaats, uit 34 wedstrijden werden 61 punten gepakt, tien minder dan kampioen Jong Volendam. Men plaatste zich wel voor de nacompetitie, maar daarin moest het zijn meerdere erkennen in FC Lienden. In het nieuwe seizoen is GOES dus te bewonderen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal waardoor de Zeeuwse derby tegen Hoek ook op het programma zal staan.

Voorbereiding
De laatste oefenwedstrijd werd door G.O.E.S. gewonnen van Baronie (4-2), Besuijen was in dat duel goed voor één doelpunt en één assist. De ploeg raakt naar zijn zeggen steeds beter op elkaar ingespeeld en kijkt met vertrouwen uit naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. ,,Ik denk dat we tot nu toe een goede voorbereiding gedraaid hebben . Het was in het begin voor de spelers wel wennen aan de nieuwe manier van spelen. We spelen nu in het 4-4-2 systeem. De manier waarop wij druk moeten zetten op de tegenstander is anders dan tijdens het voorgaande seizoen. Persoonlijk merk ik dat ik steeds fitter word nu de voorbereiding langer duurt. Ik ben naar mijn mening klaar voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen, zaterdag tegen Huizen. Ik hoop dat ik de trainer heb kunnen overtuigen van mijn kwaliteiten”, aldus Besuijen tegenover Voetbal247.

Debuut
Komend seizoen zal G.O.E.S. debuteren in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De algemene tendens bij de volgers van het amateurvoetbal is dat er een groot verschil zou zijn tussen de twee competities. ,,Dit is echt een grote uitdaging. We hebben het natuurlijk vorig jaar goed gedaan in de zondagcompetitie. Vaak hoor je dat er wel degelijk verschil is tussen de zondag- en de zaterdagcompetitie. Ik ben daarom erg benieuwd naar het niveau en hoe wij hier als ploeg in mee kunnen. Ik denk dat het voor het Zeeuwse voetbal leuk en vooral goed is dat er nu twee ploegen in deze divisie spelen uit dezelfde regio.”

Doelstelling
Een doelstelling bepalen is lastig zo vlak voor de start van een nieuw seizoen. ,,Wij willen als G.O.E.S. zijnde een stabiele Derde divisionist blijven. Vaak zie je dat een tweede seizoen voor een promovendus lastig is. Ik denk dat als wij in de middenmoot eindigen wij het erg goed gedaan hebben.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD