donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsTECKemy Agustien: 'TEC is niet mijn eindstation'

Kemy Agustien: ‘TEC is niet mijn eindstation’

Het was één van de opvallendste transfer afgelopen zomer: oud-AZ en Willem I-speler Kemy Agustien dook plotseling op bij TEC. Hoewel het even duurde voor hij speelgerechtigd werd verklaard, toonde de middenvelder de afgelopen twee duels direct zijn meerwaarde.

Eindstation
Agustien heeft een bijzonder levensverhaal en voetbalde bij een keur aan buitenlandse clubs. Zijn nieuwste uitdaging ligt op De Lok. In gesprek met VICE Sports zegt hij: ,,Nu ben ik 31 jaar en speel ik bij TEC. Dit is niet mijn eindstation, zeer zeker niet. Ik wil een heel jaar voetballen. Het plezier weer terugkrijgen. Mijn eerste twee wedstrijden heb ik net achter de rug. Dan moet je niet meteen te kritisch zijn, al ben ik dat in het verleden altijd heel erg geweest naar mezelf toe. Lange tijd heb ik niet gevoetbald en met overgewicht gezeten. Nu heb ik de stijgende lijn te pakken. Die hoop ik door te zetten.”

Eredivisie
De spelmaker is overtuigd van zijn kwaliteiten: ,,Ik heb nu niet het gevoel dat ik als speler zou misstaan in de Eredivisie. Een buitenlands avontuur zou ik ook wel mooi vinden. De Championship, League One of League Two zou prachtig zijn, dat zijn topcompetities. Maar eigenlijk wil ik niet eens zo ver vooruit kijken. Ik heb veel gekregen en gezien door het voetbal, maar op den duur houdt het op.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD