dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieEerste Divisie: Kelderkraker eindigt gelijk, Eindhoven knokt zich terug in Brabantse Derby

Eerste Divisie: Kelderkraker eindigt gelijk, Eindhoven knokt zich terug in Brabantse Derby

FC Den Bosch – Almere City

Afgelopen week kregen de Brabanders te horen dat ze drie punten in mindering kregen van de KNVB. De ploeg van trainer Van der Ven was er daarom ook op gebrand om de drie punten terug te pakken tegen concurrent Almere City. In de beginfase gaven de Bosschenaren deze goede intenties bijval door de score te openen: Junior van der Velden kopte van dichtbij raak uit een corner. In deze fase van de wedstrijd was FC Den Bosch de bovenliggende partij en was de voorsprong verdiend.

Hierna was echter het initiatief aan de bezoekers uit Almere. De club van Ole Tobiasen had een overwinning nodig om zicht te houden op de play-offs. Via een doelpunt van Ahannach kwam  het nog voor rust op gelijke hoogte. Een kwartier na de rust was het Thomas Verheydt die de voorsprong kon aantekenen maar zijn schot werd gekeerd door doelman Wouter van der Steen, in de reboudn was het echter wel raak: Efmorfidis schoot de 1-2 en daarmee eindstand op het bord.

Den Bosch haakt hiermee af voor de play-offs terwijl Almere City hoop houdt op het toetje van de competitie.

FC Eindhoven – Top Oss

FC Eindhoven wist de laatste twee wedstrijden te winnen en hoopte tegen Oss verder te bouwen aan de mooie serie. Het Jan Louwers stadion was aardig goed gevuld omdat de Eindhovenaren afzagen van een entreeprijs om meer toeschouwers te trekken. Deze toeschouwers zagen echter dat Eindhoven slordig begon en zo Top in het zadel hielp. De gebroeders Rommens waren verantwoordelijk dat er met rust een 0-2 stand op het scorebord stond: eerst schoof Olivier Rommens de bal binnen na een goede aanval en even later scoorde broer Phillipe vanaf 11 meter. De gegeven penalty was een heel zwaar bestrafte schouderduw van Amevor waarin scheidsrechter Nagtegaal als enige aanwezige een overtreding in zag.

Na de rust werd er bij de Eindhovenaren uit een ander vaatje getapt: de ploeg van Ernie Brandts ging vol goede moed op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze liet vrij lang op zich wachten: in de 87e minuut schoot Bourard raak en was het geloof terug. In de ultieme slotfase was het Amevor die zijn “fout” bij de penalty rechtzette en zo de 2-2 gelijkmaker nog maakte.

Helmond Sport – FC Dordrecht

Een ware kelderkraker in de Eerste Divisie waar laagvliegers Helmond en Dordrecht het tegen elkaar op namen. Helmond Sport is al 17 wedstrijden op zoek naar een overwinning, iets wat binnen Europa alleen wordt geëvenaard in Gibraltar. Kort na rust leek alles de goede kant op te staan voor de eerste overwinning sinds oktober: Dordrecht verdediger Wehrmann haalde met de hand de bal van de lijn en moest met rood inrukken en Dordrecht kreeg een penalty. Zo stond na een 54 minute spelen de 1-0 op het scorebord nadat Tibeau Swinnen dit buitenkansje verzilverde.

Echter liep Helmond Sport de overwinning alsnog mis in de slotfase. Een penalty werd gegeven nadat Renny Smith werd neergehaald en deze werd benut door Daniel Breedijk. Met een gelijkspel blijven Helmond en Dordrecht de onderste posities in de Eerste Divisies bezetten: Helmond onderaan met 17 punten, Dordrecht erboven met 20.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD