woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKees Tol: "Niet te beroerd om verdedigende meters te maken"

Kees Tol: “Niet te beroerd om verdedigende meters te maken”

Ultradefensief, maar effectief versloeg Spakenburg zaterdag Jong AZ. De Blauwen zorgden voor een daverende stunt, met dank aan het hechte collectief waarin het speelde. Zelfs spits Kees Pier Tol holde geregeld mee terug op eigen helft om zijn tegenstander te bewaken: “We hadden een heel duidelijk plan en daarvoor ben ik best bereid om verdedigende meters te maken”, stelde de Volendammer in gesprek met TweedeDivisie.org.

Beetje een valse start

Tol kreeg toch weer het vertrouwen van trainer Joop Gall, nadat de spits onder diens leiding in het eerste duel vroeg naar de kant werd gehaald: “We hadden een beetje een valse start”, glimlacht de aanvaller. “Laat ik zeggen dat we een beetje aan elkaar moesten wennen. Maar Gall is heel hele duidelijke trainer en dat mag ik wel. We spelen nu met een ander plan. Het is zeker niet het mooiste voetbal, maar we moeten wel. De trainer vindt het ook verschrikkelijk om te spelen, maar nu telt er maar één ding: zorgen dat je erin blijft.”

Weet je echt te raken

“Belangrijk is ook dat we steeds fitter worden. Vorige week kwamen we het laatste kwartier conditioneel tekort, nu zie je dat we het wel tot het eind volhouden. Lekker dat dat dan beloond wordt. Het beste medicijn is namelijk winnen.” Een opvallend gezicht op de bank van Spakenburg is Niek Ripson, die als hersteltrainer en motivator aan de selectie is toegevoegd: “Niek weet je echt te raken. Binnen de groep is bovendien veel respect voor hem. Hij was in ons kampioensjaar echt een fantastische aanvoerder.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD