Volg ons
Robin van der Ende Kees Tol

Tweede Divisie

Kees Tol: “Niet te beroerd om verdedigende meters te maken”

Kees Tol: “Niet te beroerd om verdedigende meters te maken”

Ultradefensief, maar effectief versloeg Spakenburg zaterdag Jong AZ. De Blauwen zorgden voor een daverende stunt, met dank aan het hechte collectief waarin het speelde. Zelfs spits Kees Pier Tol holde geregeld mee terug op eigen helft om zijn tegenstander te bewaken: “We hadden een heel duidelijk plan en daarvoor ben ik best bereid om verdedigende meters te maken”, stelde de Volendammer in gesprek met TweedeDivisie.org.

Beetje een valse start

Tol kreeg toch weer het vertrouwen van trainer Joop Gall, nadat de spits onder diens leiding in het eerste duel vroeg naar de kant werd gehaald: “We hadden een beetje een valse start”, glimlacht de aanvaller. “Laat ik zeggen dat we een beetje aan elkaar moesten wennen. Maar Gall is heel hele duidelijke trainer en dat mag ik wel. We spelen nu met een ander plan. Het is zeker niet het mooiste voetbal, maar we moeten wel. De trainer vindt het ook verschrikkelijk om te spelen, maar nu telt er maar één ding: zorgen dat je erin blijft.”

Weet je echt te raken

“Belangrijk is ook dat we steeds fitter worden. Vorige week kwamen we het laatste kwartier conditioneel tekort, nu zie je dat we het wel tot het eind volhouden. Lekker dat dat dan beloond wordt. Het beste medicijn is namelijk winnen.” Een opvallend gezicht op de bank van Spakenburg is Niek Ripson, die als hersteltrainer en motivator aan de selectie is toegevoegd: “Niek weet je echt te raken. Binnen de groep is bovendien veel respect voor hem. Hij was in ons kampioensjaar echt een fantastische aanvoerder.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie