donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKees Tol: "Gesproken met trainer, zand erover"

Kees Tol: “Gesproken met trainer, zand erover”

Plotseling was hij weer terug: Kees Pier Tol werd maandagmiddag gebeld door Spakenburg-trainer Joop Gall en aarzelde geen moment: “Ik wil gewoon weer voetballen”, vertelde hij na de verloren wedstrijd bij Rijnsburgse Boys (2-1) tegenover TweedeDivisie.org.

Ik ben niet rancuneus

“De trainer belde maandagmiddag en zei dat hij me nodig had en of ik openstond voor een terugkeer in de selectie”, blikt de Volendammer terug. De spits was graag bereid Spakenburg te helpen in haar strijd tegen degradatie. “Ik ben niet rancuneus. De trainer en ik hadden allebei onze redenen en argumenten, daar hebben we na de maandagtraining over gesproken. Dan is het ook zand erover en vooruit kijken.” Tol mocht na een uur spelen invallen voor Olivier Pilon: “Het is lastig spelen alleen voorin. Dat we verliezen is zuur, want we hadden zeker een gelijkspel verdiend.”

Voor mezelf getraind

“Uiteraard voel ik me ook verantwoordelijk voor de situatie waarin Spakenburg is beland. Dat zou iedere speler zich moeten aantrekken, misschien André Krul uitgezonderd. Omdat het tweede elftal al twee weken klaar is, heb ik in die tijd voor mezelf getraind. Wat hardlopen en naar de fysio. Maar ik ben denk ik fitter dan de meeste jongens in de selectie.” Hoe de toekomst van de aanvaller eruit ziet is ongewis en voer voor speculatie. Tol heeft nog een contract bij Spakenburg voor volgend seizoen: “Toen ik uit de selectie was gezet, stond mijn telefoon wel even roodgloeiend. Maar evengoed ga ik ervan uit volgend seizoen gewoon bij Spakenburg te spelen.”

Gespuugd in het gezicht

Opvallend moment direct na het laatste fluitsignaal was een opstootje in de catacombe. “Wat ik begreep heeft de nummer 6 van Rijnsburg (Donny Verdam, JG.) gespuugd in het gezicht van Adi Draganovic. Die was daar woedend over en zei dat ie liever voor z’n kop werd geslagen dan bespuugd.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD