Volg ons
Robin van der Ende Kees Tol

Tweede Divisie

Kees Tol: “Gesproken met trainer, zand erover”

Kees Tol: “Gesproken met trainer, zand erover”

Plotseling was hij weer terug: Kees Pier Tol werd maandagmiddag gebeld door Spakenburg-trainer Joop Gall en aarzelde geen moment: “Ik wil gewoon weer voetballen”, vertelde hij na de verloren wedstrijd bij Rijnsburgse Boys (2-1) tegenover TweedeDivisie.org.

Ik ben niet rancuneus

“De trainer belde maandagmiddag en zei dat hij me nodig had en of ik openstond voor een terugkeer in de selectie”, blikt de Volendammer terug. De spits was graag bereid Spakenburg te helpen in haar strijd tegen degradatie. “Ik ben niet rancuneus. De trainer en ik hadden allebei onze redenen en argumenten, daar hebben we na de maandagtraining over gesproken. Dan is het ook zand erover en vooruit kijken.” Tol mocht na een uur spelen invallen voor Olivier Pilon: “Het is lastig spelen alleen voorin. Dat we verliezen is zuur, want we hadden zeker een gelijkspel verdiend.”

Voor mezelf getraind

“Uiteraard voel ik me ook verantwoordelijk voor de situatie waarin Spakenburg is beland. Dat zou iedere speler zich moeten aantrekken, misschien André Krul uitgezonderd. Omdat het tweede elftal al twee weken klaar is, heb ik in die tijd voor mezelf getraind. Wat hardlopen en naar de fysio. Maar ik ben denk ik fitter dan de meeste jongens in de selectie.” Hoe de toekomst van de aanvaller eruit ziet is ongewis en voer voor speculatie. Tol heeft nog een contract bij Spakenburg voor volgend seizoen: “Toen ik uit de selectie was gezet, stond mijn telefoon wel even roodgloeiend. Maar evengoed ga ik ervan uit volgend seizoen gewoon bij Spakenburg te spelen.”

Gespuugd in het gezicht

Opvallend moment direct na het laatste fluitsignaal was een opstootje in de catacombe. “Wat ik begreep heeft de nummer 6 van Rijnsburg (Donny Verdam, JG.) gespuugd in het gezicht van Adi Draganovic. Die was daar woedend over en zei dat ie liever voor z’n kop werd geslagen dan bespuugd.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie