dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysKees Spaan, TD van Kozakken Boys: 'Ik wil meer intensiteit!'

Kees Spaan, TD van Kozakken Boys: ‘Ik wil meer intensiteit!’

Kees Spaan, technisch directeur van tweede divisionist Kozakken Boys, eist meer intensiteit van zijn keurkorps. Dat zijn team kan voetballen gelooft hij wel en ziet hij ook terug. Maar hij zou het wel op prijs stellen als het team een beetje meer gif zou leveren tijdens de wedstrijden, stelt hij in een interview met Voetbal247.nl.

Tijdens het trainingskamp dat Kozakken Boys belegde in het Brabantse Mierlo werden de koppen tussen de verantwoordelijken van de club bij elkaar gestoken. En werden er vragen gesteld als: waar doen we het goed, waar kan het beter en waar doen we het niet goed? De club hield zichzelf een spiegel voor. Kees Spaan is daarin gepokt en gemazeld.

Wat heeft die bespiegeling met de selectie concreet opgeleverd?
We hebben het niet omgezet in een bepaalde plaats op de ranglijst. We staan nu achtste en als we het na de winterstop slecht doen eindigen we als nummer 12 of 14, doen we het goed dan zouden we als nummer 5 kunnen eindigen. Maar dan praat je over een ranglijst. Ik heb het met Rick Adjei en Michel Langerak niet over die ranglijst gehad. Ik wil dat we ons team zien vechten. We hebben hier een behoorlijke hoeveelheid fans elke twee weken en die hebben recht op een maximaal vechtend Kozakken Boys. Dat besef moet niet alleen bij mij en onze trainers leven, maar vooral ook bij de spelers.

Dat wil ook zeggen dat als die doelstelling gehaald wordt, de trainers Adjei en Langerak volgend jaar doorgaan?
Nou, laat ik voorop stellen dat de contracten van zowel Adjei als Langerak doorlopen. Er is binnen de club geen enkele twijfel over hun functioneren dus dat is geen issue. Alleen het contract van de keeperstrainer loopt af en daarmee gaan we gewoon in gesprek. In vertrouwen op een goede afloop.

Hoe staat het met je eigen afspraken met de club?
Vorig jaar vertelde ik je al dat ik voor een jaar vast lig. Dat is niet veranderd. Normaal is dat we rond deze tijd met elkaar spreken over de vraag of we samen verder willen. Probleem is echter dat er nu ook binnen het bestuur grote verschuivingen gaan plaatsvinden. De voorzitter en penningmeester van de club gaan hun functie neerleggen. Daarmee krijg ik met andere mensen binnen de organisatie te maken. En dan is het de bedoeling dat ik ook daarmee weer verder kan en wil.

Is er al enige duidelijkheid binnen de vereniging voor wat betreft die functies?
Nee, dat is er nog niet. De Ledenvergadering moet straks gaan beslissen, maar er zijn nog geen uitgesproken duidelijke kandidaten opgestaan voor de functies voorzitter en penningmeester.

Kijken we naar de selectie, gaat er veel gebeuren naar je verwachting?
Nee dat denk ik niet. We weten nu van enkele spelers dat die gaan vertrekken en daar zoeken we nu vervangers voor. Na tien jaren gaat Quentin Jacoba ons verlaten. Niet zozeer omdat hij niet verder zou willen bij ons maar puur omdat hij de intensiteit van spelen en trainen op ons niveau niet langer kan combineren met zijn werk en privésituatie. Daarnaast raken we Van Huijgevoort kwijt aan Achilles Veen en daarmee zijn we dus ook een linksbenige verdediger kwijt.

Nog op zoek naar iemand die je dit seizoen mist?
Nou, los van de opvolgers van die twee genoemde verdedigers willen we graag nog een scorende spits contracteren. Maar dat is waar iedereen naar op zoek is.

Elke TD van een club in de tweede divisie zegt dat hij het druk heeft. Heb jij het druk?
Als je naar de cijfers kijkt wel. Ik raakte in de zomer van 2017 vijf spelers kwijt aan BVO’s en een jaar later haalde IJsselmeervogels drie spelers bij ons weg. Ik moest daarmee twee keer de as van het elftal opnieuw repareren. Dat dat lukte is net zo goed ook een compliment voor de club hoor, want we brachten in korte tijd veel spelers een stuk verder in hun loopbaan. Maar het is dan wel telkens mijn taak om de goede vervangers aan te trekken. Want ook wij willen verder op een goed niveau.

Ik heb begrepen dat Gwaeron Stout weer terug gaat komen.
Dat is zo. Gwaeron is op geen enkele manier teleurgesteld in zijn seizoen bij IJsselmeervogels, maar hij woont hier in Werkendam en heeft voor elke training bij IJsselmeervogels drie uur reistijd heen en weer nodig. Ga dat maar drie keer per week doen en dan op zaterdag nog eens een wedstrijd spelen. Inclusief je reistijd heen en weer naar Spakenburg en je reistijden daar vandaan bij uitwedstrijden. Gwaeron heeft dat nu meegemaakt en dat is prima. Maar hij wil komend seizoen graag weer voor ons spelen.

Verwacht je nog spectaculaire transfers binnen de club?
Nee. Ik hoop in ieder geval nog op één contractverlenging. Dat is die van Leon Bot. Die man is hier al aan zijn elfde seizoen toe en daarmee hoop ik echt weer overeenstemming te bereiken. Leon is de verpersoonlijking van Kozakken Boys.

Kozakken Boys gaat niet meer voor het kampioenschap, maar wel voor haar supporters dus?
Zo is het. We hebben in twee jaar tijd gewoon te veel spelers moeten laten gaan om nu in de absolute top van de tweede divisie te kunnen mee doen. Maar met de gevraagde hogere intensiteit van spelen hopen we ook weer terug te komen waar we enkele jaren geleden waren. Voor onze supporters.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD