woensdag, juli 28, 2021
Home Clubs Kozakken Boys Kees Spaan: 'Betrouwbaarheid en eerlijkheid winnen altijd op de lange termijn'

Kees Spaan: ‘Betrouwbaarheid en eerlijkheid winnen altijd op de lange termijn’

Volkomen onverwachts kwam vorige week naar buiten dat Kees Spaan de functie van Technisch Directeur bij Kozakken Boys had neergelegd. Nu de stofwolken een week later enigszins zijn opgetrokken komt de man die 9 jaren als TD en zeven jaren als voetballer bij de Werkendammers actief was met zijn kant van het verhaal. Waarom maakt hij zijn tiende jaar als TD niet vol?

- Advertentie -

Spaan: “Er is een conflict ontstaan tussen het bestuur en mij dat onnodig was en nooit had mogen plaatsvinden”.

Dat heeft iets met betrouwbaarheid te maken ?
“Dat is juist. In de functie van Technisch Directeur moet je transparant en betrouwbaar zijn. Zowel intern binnen de club, als extern. Dan bedoel ik bijvoorbeeld in mijn contacten met potentiële spelers voor Kozakken Boys. Als club moet je ook betrouwbaar en transparant willen zijn. Voor mij geldt dat als ik dat niet meer kan zijn ik mijn functie ook niet naar behoren kan uitvoeren.”

Waar ging het mis in dat opzicht ?
“In feite begon het met een intern contact over de beschikbaarheid van Kaj Ramsteijn, die wij eerder contracteerden voor komend seizoen. In zijn contract was opgenomen dat we zijn contract eventueel zouden ontbinden als hij een kans zou krijgen bij een BVO. Die kans deed zich ook voor; Kaj meldde dat hij in vergaande onderhandelingen was met FC Dordrecht.”

Dat gegeven bracht jou als verantwoordelijke voor de samenstelling van het team dus ook weer in actie ?
“Jawel, ik schakelde direct door. Ik kwam in contact met Henrico Drost en zijn zaakwaarnemer. Dan spreek je over mogelijkheden binnen de selectie en uiteraard ook over geldbedragen. Toen ik het verhaal bij het bestuur neerlegde kreeg ik van hen akkoord. Dat was vrijdag 19 juni. Besloten werd dat we de officiële bekendmaking en het zetten van de handtekeningen zouden doen op maandag 22 juni om 19.00 uur op de Zwaaier.”

Maar dan bestond nog steeds de mogelijkheid dat je zowel Ramsteijn zou houden als Drost er bij zou krijgen.
Dat klopt. Dan zouden we in technische zin nog steeds enigszins krap zitten, omdat ik meen dat we minimaal zes echte verdedigers nodig zouden hebben voor vier posities achterin. Dan heb ik het dus niet over bijvoorbeeld verdedigende middenvelders, waar je in geval van nood mee kunt schuiven. Met zowel Ramsteijn als Drost erbij had ik pas vijf échte verdedigers. Desalniettemin, besprak ik de situatie die kon gaan voor komen en dus dat we zowel Drost als Ramsteijn in de selectie zouden hebben voor komend seizoen, met een sponsor en in het bijzijn van een bestuurslid. De betreffende sponsor gaf aan de financiële dekking van dat scenario wel op zich te willen nemen. De club liep daarom geen enkel financieel risico en dus waren we er in feite uit zo. Daarom communiceerde ik naar Drost dat hij de andere mogelijkheden die hij had kon gaan afzeggen en dat we maandag de contracten zouden ondertekenen.”

Eind goed al goed zou je denken.
“Ja dat dacht ik ook. Maar op maandag trok het bestuur zich alsnog terug en mocht er ’s avonds niet gaan worden getekend.”

Want ?
“Het bestuur wilde het toch niet laten doorgaan. Ik heb nog op ze ingepraat, maar het antwoord bleef NEE.”

En vervolgens trok jij je conclusie ?
“Ja, en daar heb je het dus. Ik had een mondeling akkoord met Drost en voor mij is het dan rond. Dat bedoel ik met betrouwbaarheid en eerlijkheid. Daar sta ik voor, in dit geval naar Drost. Ik kon de aanbieding niet meer intrekken. We hadden een akkoord, waardoor Drost andere mogelijkheden onbenut liet. Bij mij is afspraak ook afspraak.”

Dit lijkt mij wel een gevalletje imagoschade.
“Nou ja, we worden wel eens een “grootmacht” genoemd. Supporters roepen wel eens over de “Trots van Brabant” en dat mag ook! Het bestuur, sponsors, technische- en medische staf, spelers en supporters hebben met zijn allen deze club uitgebouwd tot dé absolute top-amateurclub van Brabant. Daar is in feite jarenlang aan gebouwd, maar dat wordt nu helaas afgebroken.”

Naast het verhaal Ramsteijn/Drost speelde er nog een verhaal rond een spits.
“Terence Groothusen kon naar v.v Straelen, een Duitse club die daar op het vijfde niveau speelt. Ook daar was geld mee gemoeid en ik had al contact gelegd met twee spitsen. Één daarvan was Ruud Boymans (Hij heeft ondertussen gekozen voor Quick Boy, red.). Met het binnenhalen van hem, Gwaeron Stout (IJsselmeervogels) en Stephen Warmolts (HHC) had ik het idee dat we best in de top van de Tweede Divisie zouden kunnen meedoen.”

Dat zou dan even goed nog kunnen gebeuren, maar dan zonder de architect van het team.
“Ja, omdat betrouwbaarheid en eerlijkheid voor mij belangrijker zijn dan het uitoefenen van de functie Technisch Directeur. Betrouwbaarheid en eerlijkheid winnen op de lange termijn”.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..