Home Competities Hoofdklasse Kees Pier Tol vertrekt bij Spijkenisse: 'Niet geworden wat ik ervan verwacht...

Kees Pier Tol vertrekt bij Spijkenisse: ‘Niet geworden wat ik ervan verwacht had’

Kees Pier Tol vertrekt na dit seizoen bij Spijkenisse. De Volendammer kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar de ambitieuze hoofdklasser, maar na een half jaar concludeert de aanvaller dat het niet is geworden wat hij ervan verwacht had: ,,Ik mis de gezelligheid na trainingen en wedstrijden en wordt nauwelijks in het spel betrokken”, zegt hij tegenover Voetbal247.nl.

- Advertentie -

Teleurstellend
Tol stond al in zijn jaren bij Spakenburg bekend om zijn eerlijkheid en windt ook nu geen doekjes om de situatie: ,,We hebben helaas niet zo’n gezellige groep en ook het niveau is matig. Vooraf werd mij voorgespiegeld dat we de kwaliteiten hadden om voor het kampioenschap te gaan, maar we blijken niet meer dan een simpele middenmotor te zijn. Daarbij wordt de aanval weinig in ons spel betrokken, dat zie je ook wel aan het aantal goals die Peter de Lange (5) en ik (7) hebben gemaakt. En na trainingen zitten we vaak met slechts drie of vier man nog een borreltje te drinken, terwijl dat voor mij toch een beetje bij het amateurvoetbal hoort. Om die reden vertrekt ook Peter de Lange na dit seizoen naar Barendrecht.”

Kameraden
Saillant genoeg zijn het Tol’s dorpsgenoten van RKAV Volendam die fier aan kop gaan in de Hoofdklasse A: ,,Ik gun het ze van harte. Met Maarten Woudenberg en mijn neef Nick Tol heb ik geregeld contact.” Ook ploeggenoten uit zijn Spakenburg-tijd spreekt de 32-jarige spits nog geregeld: ,,Zowel in het jaar van de degradatie met Spakenburg als vorig jaar hadden we een hele leuke en gezellige groep. Met veel van die jongens gaan we nog twee á drie keer per jaar een avond op stap.”

Plezier
De conclusie voor Tol is dan ook dat hij op zoek gaat naar een andere club komende zomer: ,,In de winterstop vertrekken is geen optie, omdat ik geen geregistreerd KNVB-contract heb. Ik dien dus netjes mijn contract bij Spijkenisse uit en hoop op een club waar ik weer met veel plezier kan voetballen, want dat vind ik belangrijk gezien ik in de laatste fase van mijn carrière ben beland. Ik ben nog topfit, hoop nog een paar jaar te voetballen en sta open voor clubs uit de Tweede Divisie, Derde Divisie of Hoofdklasse. Er is al wel wat interesse, maar ik heb zeker nog geen beslissing genomen. Binnen pakweg anderhalve week hoop ik wel een knoop door te hakken, zodat ik dan in alle rust kan toeleven naar iets nieuws.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES