dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKeeper van nationaal elftal Syrië traint mee bij AFC

Keeper van nationaal elftal Syrië traint mee bij AFC

Patrick Zonneveld krijgt komend seizoen mogelijk een opvallende concurrent bij AFC. Sinds deze week traint namelijk Tarek Karboutli mee bij de Amsterdammers. De dertigjarige is de keeper van het nationaal elftal van Syrië. Hij is gevlucht en woont nu in Zaanstad.

Twee weken in Nederland

Afgelopen week deed hij zijn verhaal in Het Parool en daarop kwam AFC in actie. “Als je het verhaal van die jongen hoort, is het toch prachtig dat we wat voor hem kunnen betekenen,” zegt bestuurslid technische zaken Bob Duis tegen HetAmsterdamscheVoetbal.nl. Karboutli is pas twee weken in Nederland na een flinke rondreis door Turkije en Griekenland.

Zien wel hoe het afloopt

“We hebben snel wat kleding voor hem geregeld en nu staat hij op het veld. Geweldig toch! Als keeper kan ik hem niet beoordelen, maar als je international bent van Syrië dan moet je toch wel iets kunnen? Maar dat is voor ons nu niet het belangrijkste. Hij traint met het eerste elftal mee en dan zien we wel hoe het afloopt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD