Volg ons
patrick-zonneveld-jakob-noordmans-afc-hfc

Tweede Divisie

Keeper van nationaal elftal Syrië traint mee bij AFC

Keeper van nationaal elftal Syrië traint mee bij AFC

Patrick Zonneveld krijgt komend seizoen mogelijk een opvallende concurrent bij AFC. Sinds deze week traint namelijk Tarek Karboutli mee bij de Amsterdammers. De dertigjarige is de keeper van het nationaal elftal van Syrië. Hij is gevlucht en woont nu in Zaanstad.

Twee weken in Nederland

Afgelopen week deed hij zijn verhaal in Het Parool en daarop kwam AFC in actie. “Als je het verhaal van die jongen hoort, is het toch prachtig dat we wat voor hem kunnen betekenen,” zegt bestuurslid technische zaken Bob Duis tegen HetAmsterdamscheVoetbal.nl. Karboutli is pas twee weken in Nederland na een flinke rondreis door Turkije en Griekenland.

Zien wel hoe het afloopt

“We hebben snel wat kleding voor hem geregeld en nu staat hij op het veld. Geweldig toch! Als keeper kan ik hem niet beoordelen, maar als je international bent van Syrië dan moet je toch wel iets kunnen? Maar dat is voor ons nu niet het belangrijkste. Hij traint met het eerste elftal mee en dan zien we wel hoe het afloopt.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie