dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAFCKeeper Gijs van Zetten gebruikte zaterdag-1 als springplank naar het eerste van...

Keeper Gijs van Zetten gebruikte zaterdag-1 als springplank naar het eerste van AFC

Keeper Gijs van Zetten imponeerde dit seizoen in de duels met HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys. De 23-jarige doelman werd vorig seizoen door Uli Landvreugd naar het eerste elftal gehaald. Onder Benno Nihom zet hij de stijgende lijn voort. Het verhaal van de doelman die na avonturen in de jeugd bij FC Omniworld/Almere City en FC Utrecht de zaterdag eerste klasse A als springplank gebruikte om zich in de kijker te spelen. Zaterdag hield hij de nul tegen Koninklijke HFC.

De voetballerij kent vele hoofd- en zijwegen en ook T-splitsingen waarop een talent terecht kan komen. Acht jaar geleden keepte Van Zetten in Utrecht Onder-15 en stond hij nog op de stand-by list voor Oranje Onder-15. Knap voor een doelman die tot zijn negende actief was als veldspeler. Nadat hij in de E-junioren onder de lat ging staan, ging het snel. FC Utrecht klopte aan de deur.

,,Tot mijn zestiende heb ik bij FC Utrecht in de jeugd gespeeld. Vanuit B2 ging ik naar Almere City. Ik woon daar om de hoek en keepte in het begin. Daarna kreeg Bob van Uden, die terugkwam van een blessure de kans. Het jaar erop ben ik naar AFC gegaan.’’

 

zzp-boekhouder

DE Dijk toonde ook interesse, maar Van Zetten koos op deze T-splitsing voor de afslag naar Amsterdam.  Keeperstrainer John de Lange loopt vervolgens als een rode draad door zijn loopbaan.

,,Hij was bij AFC mijn keeperstrainer bij A1. Ik kon daarna kiezen uit een plek in de selectie van zondag-1 of aansluiten bij AFC -zaterdag. Ik wilde liever spelen op eerste klasse niveau, dan derde keeper zijn bij zondag-1.

Ik wilde nog steeds zo hoog mogelijk spelen en er alles uit halen. Daarom heb ik ook gevraagd of John met mij aan het werk wil gaan. Hij heeft mij veel geleerd omtrent positie kiezen en coaching. Nu bij Zondag-1 kom ik hem weer tegen en leer ik ook veel van Patrick Zonneveld, Dion Thomas en Jort Berghuis.”

 

Foto Pim Hols

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD