dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagKeeper Bob van der Hoek via Westlandia en Chicago Lions naar Fortuna...

Keeper Bob van der Hoek via Westlandia en Chicago Lions naar Fortuna Sittard

Bob van der Hoek is een doelman met ambitie. Hij keepte afgelopen seizoen bij Westlandia, speelde in de zomer bij Chicago Dutch Lions en hij zou naar Koninklijke HFC gaan. Maar twee dagen voor de start van de HFC-training belde Sjors Ultee. Van der Hoek wordt vierde doelman in Sittard.

Jeugd

Bob van der Hoek geeft zijn appartement in Amsterdam op, hij laat HFC links liggen en kiest er op 26-jarige leeftijd voor om als vierde doelman aan de slag te gaan bij Fortuna Sittard. Een club die geen tweede elftal heeft, waardoor hij is aangewezen op de trainingen en oefenduels om beter te worden. ,,Ik mocht twee dagen op proef komen. Dat was twee dagen voor dat HFC met de voorbereiding startte.

Het beviel goed van beide kanten en de proeftijd werd steeds verlengd. Fortuna wilde me graag overnemen maar HFC lag dwars. Die wilde een transfersom. Ik had een mondelinge overeenkomst met HFC, er stond niks zwart op wit, maar goed de clubs zijn eruit gekomen.’’

Yilmaz

En zodoende staat Van der Hoek op het veld met Turks international Burak Yilmaz. ,,Ja dat is wel leuk. Ik word vaak ingezet als hij moet afwerken op goal. Fortuna heeft me eerlijk gezegd dat als ik hard werk ik me kan opwerken tot derde keeper. Ik heb voor een seizoen getekend en Fortuna heeft een optie op een extra jaar.

Ik kijk er naar uit. Elke dag alleen maar met voetbal bezig zijn, daar heb ik als kind altijd van gedroomd. Ik ben blij dat het me nu op latere leeftijd alsnog is gelukt.’’

 

zzp-boekhouder-administratiekantoor

Doorzettingsvermogen

In momenten van dagdromerij gaat hij nog wel eens terug. ,,Ik ben op mijn zevende al bij Feyenoord begonnen. Ik Ik ben destijds bewust gestopt met keepen bij Jong FC Utrecht omdat ik een vrijer leven wilde. Toenmalig assistent Sjors Ultee probeerde me toen nog over te halen te blijven – maar mijn besluit stond vast.’’

Hij verhuisde naar Amsterdam richtte zich op zijn werk als model en als muzikant. Onder de naam van zijn alter ego Bonny Bueno maakte hij speelse, aanstekelijke en bewuste Pop-Rap, te herkennen in tekst en geluid aan de pop melodieën, jeugdherinneringen en spirituele thema’s. En zijn schouder speelde hem parten.

,,Het begon toen weer te kriebelen maar moest ik eerst twee jaar revalideren door mijn schouderblessure.’’

Zijn herstel zorgde ervoor dat hij een half jaar geleden kon aansluiten bij derde divisionist Westlandia. Hij speelde zich in de basis, maar liet wel de optie in het contract opnemen dat hij eind mei naar de VS zou gaan.

VS

Gateway to professional soccer, staat er op de website van de Chicago Dutch Lions. De club speelt leaque two. ,,Het is semi-prof niveau’’, zegt Van der Hoek. ,,Ik heb elke dag getraind, het was mooi weer en ik heb wedstrijden gespeeld.

Ik wilde of bij HFC de strijd aangaan met Mitchel Michaelis. Dat Sjors Ultee mij nog kende vanuit FC Utrecht was een welkome verrassing. Door de investering bij Chicago was ik meteen fit om te starten bij Fortuna.’’

 

Vervolgt. ,, “Ik ben dankbaar dat ik weer de kans krijg bij een eredivisieclub en van hieruit kan ik weer stappen maken. Die twee jaar revalideren zijn niet voor niks geweest.”

Jeugd

Bob van der Hoek geeft zijn appartement in Amsterdam op, hij laat HFC links liggen en kiest er op 26-jarige leeftijd voor om als vierde doelman aan de slag te gaan bij Fortuna Sittard. Een club die geen tweede elftal heeft, waardoor hij is aangewezen op de trainingen en oefenduels om beter te worden. ,,Ik mocht twee dagen op proef komen. Dat was twee dagen voor dat HFC met de voorbereiding startte.

Het beviel goed van beide kanten en de proeftijd werd steeds verlengd. Fortuna wilde me graag overnemen maar HFC lag dwars. Die wilde een transfersom. Ik had een mondelinge overeenkomst met HFC, er stond niks zwart op wit, maar goed de clubs zijn eruit gekomen.’’

Yilmaz

En zodoende staat Van der Hoek op het veld met Turks international Burak Yilmaz. ,,Ja dat is wel leuk. Ik word vaak ingezet als hij moet afwerken op goal. Fortuna heeft me eerlijk gezegd dat als ik hard werk ik me kan opwerken tot derde keeper. Ik heb voor een seizoen getekend en Fortuna heeft een optie op een extra jaar. Ik kijk er naar uit.

Elke dag alleen maar met voetbal bezig zijn, daar heb ik als kind altijd van gedroomd. Ik ben blij dat het me nu op latere leeftijd alsnog is gelukt.’’

Doorzettingsvermogen

In momenten van dagdromerij gaat hij nog wel eens terug. ,,Ik ben op mijn zevende al bij Feyenoord begonnen. Ik Ik ben destijds bewust gestopt met keepen bij Jong FC Utrecht omdat ik een vrijer leven wilde. Toenmalig assistent Sjors Ultee probeerde me toen nog over te halen te blijven – maar mijn besluit stond vast.’’

Hij verhuisde naar Amsterdam richtte zich op zijn werk als model en als muzikant. Onder de naam van zijn alter ego Bonny Bueno maakte hij speelse, aanstekelijke en bewuste Pop-Rap, te herkennen in tekst en geluid aan de pop melodieën, jeugdherinneringen en spirituele thema’s. En zijn schouder speelde hem parten. ,,Het begon toen weer te kriebelen maar moest ik eerst twee jaar revalideren door mijn schouderblessure.’’

Zijn herstel zorgde ervoor dat hij een half jaar geleden kon aansluiten bij derde divisionist Westlandia. Hij speelde zich in de basis, maar liet wel de optie in het contract opnemen dat hij eind mei naar de VS zou gaan.

VS

Gateway to professional soccer, staat er op de website van de Chicago Dutch Lions. De club speelt leaque two. ,,Het is semi-prof niveau’’, zegt Van der Hoek. ,,Ik heb elke dag getraind, het was mooi weer en ik heb wedstrijden gespeeld. Ik wilde of bij HFC de strijd aangaan met Mitchel Michaelis. Dat Sjors Ultee mij nog kende vanuit FC Utrecht was een welkome verrassing. Door de investering bij Chicago was ik meteen fit om te starten bij Fortuna.’’

Vervolgt. ,, “Ik ben dankbaar dat ik weer de kans krijg bij een eredivisieclub en van hieruit kan ik weer stappen maken. Die twee jaar revalideren zijn niet voor niks geweest.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD