Volg ons
Kilian Berkhout Katwijk Excelsior Maassluis

Tweede Divisie

Katwijk zorgt voor eerste transfer in Tweede Divisie

Katwijk zorgt voor eerste transfer in Tweede Divisie

Katwijk heeft met Kilian Berkhout voor een primeur gezorgd. De bewoners van De Krom halen de middenvelder voor twee seizoenen en daarmee is de eerste transfer van de Tweede Divisie een feit. De 21-jarige Berkhout komt over van Excelsior Maassluis.

Bij Barendrecht lukte het niet

Vorig seizoen wist de technische en tweebenige Berkhout door te breken bij de landskampioen. Hij speelde in de jeugd van Xerxes, Excelsior en Sparta. Op Het Kasteel zat het eerste elftal er niet in en koos de middenvelder voor Barendrecht. Daar slaagde hij niet, om over te stappen naar Excelsior Maassluis.

Beslissend in titelstrijd

Bij de Tricolores wist Berkhout al snel een grote rol op te eisen. Vorig seizoen miste hij bijna geen wedstrijd en was met name als aangever belangrijk. In de strijd om de landstitel nam hij ook een hoofdrol op zich door te scoren in de heenwedstrijd bij FC Lienden, nadat hij de assist gaf op de slotdag van de competitie op de enige goal tegen Spakenburg.

Spierblessure

Dit seizoen begon hij sterk, maar liep tegen GVVV in de derde wedstrijd van de Tweede Divisie een spierblessure op. Zo was Berkhout lange tijd afwezig, maar afgelopen weekend maakte hij als invaller tegen Jong Vitesse weer voor het eerst minuten. Na de zomer zal hij de overstap gaan maken naar Katwijk, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie