woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKatwijk zorgt voor eerste transfer in Tweede Divisie

Katwijk zorgt voor eerste transfer in Tweede Divisie

Katwijk heeft met Kilian Berkhout voor een primeur gezorgd. De bewoners van De Krom halen de middenvelder voor twee seizoenen en daarmee is de eerste transfer van de Tweede Divisie een feit. De 21-jarige Berkhout komt over van Excelsior Maassluis.

Bij Barendrecht lukte het niet

Vorig seizoen wist de technische en tweebenige Berkhout door te breken bij de landskampioen. Hij speelde in de jeugd van Xerxes, Excelsior en Sparta. Op Het Kasteel zat het eerste elftal er niet in en koos de middenvelder voor Barendrecht. Daar slaagde hij niet, om over te stappen naar Excelsior Maassluis.

Beslissend in titelstrijd

Bij de Tricolores wist Berkhout al snel een grote rol op te eisen. Vorig seizoen miste hij bijna geen wedstrijd en was met name als aangever belangrijk. In de strijd om de landstitel nam hij ook een hoofdrol op zich door te scoren in de heenwedstrijd bij FC Lienden, nadat hij de assist gaf op de slotdag van de competitie op de enige goal tegen Spakenburg.

Spierblessure

Dit seizoen begon hij sterk, maar liep tegen GVVV in de derde wedstrijd van de Tweede Divisie een spierblessure op. Zo was Berkhout lange tijd afwezig, maar afgelopen weekend maakte hij als invaller tegen Jong Vitesse weer voor het eerst minuten. Na de zomer zal hij de overstap gaan maken naar Katwijk, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD