maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk-vormgever Cees Bruinink blikt terug: 'Een rollercoaster'

Katwijk-vormgever Cees Bruinink blikt terug: ‘Een rollercoaster’

Niet alleen de selectie van Katwijk kreeg behoorlijk wat voor haar kiezen afgelopen seizoen, ook technisch beleidsbepaler Cees Bruinink moest lastige beslissingen nemen op weg naar de titel in de Tweede Divisie. ,,Het is een rollercoaster geweest met bloed, zweet en tranen”, blikt hij terug tegenover Voetbal247.nl.

Rolletje
Bruinink blijft zelf bescheiden over zijn aandeel in het succes: ,,Dit is in eerste instantie het kampioenschap van de spelers, staf en supporters”, zegt hij. Pas na enig aandringen over zijn eigen factor in de titel: ,,Iedereen heeft zijn rolletje gehad. Ik heb geprobeerd te helpen waar ik helpen kon. Het is gelukkig een goede beslissing geweest om na het vertrek van Dick Schreuder, die het echt fantastisch heeft gedaan, de verantwoordelijkheid aan Jack van den Berg toe te vertrouwen. Hij is door de wol geverfd.”

Dankbaar
Zwaar was ook de periode van de ziekte en het overlijden van Sander Molenaar: ,,Aanvankelijk was het de bedoeling om na het overlijden van Sander geen andere teammanager aan te stellen voor de rest van het seizoen, maar al snel merkten we dat Sander’s rol zo groot was. Daarom is na twee weken besloten dat Karim Hajji zijn taken zou overnemen. We zijn Karim heel dankbaar dat hij daartoe bereid was.”

Ibiza
Een andere factor in het Katwijkse succes was de rol van sponsor Diek Parlevliet. Achter de schermen was Parlevliet zeer betrokken, zowel tijdens de ziekte van Molenaar als in de strijd om het kampioenschap: ,,Voor de wedstrijd tegen Kozakken Boys hebben Diek en ik de selectie toegesproken. Diek vertelde de selectie dat hij ze als waardering voor het afgelopen seizoen een weekend op Ibiza cadeau zou doen, ook als het duel met Kozakken Boys zou zijn verloren.”

Details
In de slotwedstrijd hield Bruinink zich bovendien bezig met kleine details: ,,We hebben warmtevesten uit Duitsland gehaald, omdat het met de hitte op dat kunstgras net een paar procent qua fitheid en uithoudingsvermogen zou kunnen schelen, desnoods enkel mentaal. We wilden zeker weten dat we er alles aan gedaan hadden.”

,,Ik ben ontzettend trots op de ploeg en de club”, vervolgt Bruinink. ,,In moeilijke tijden zijn we samen één front blijven vormen. In de kampioenswedstrijd zag je nog maar eens dat er echt een ploeg stond.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD