Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk-voorzitter: ‘Voetballen zonder publiek is een absolute no-go’

Katwijk-voorzitter: ‘Voetballen zonder publiek is een absolute no-go’

Mart Vergouwen, voorzitter van vv Katwijk, past ervoor om eventueel volgend seizoen zonder publiek te voetballen. Dat stelt de preses in gesprek met Omroep West.

,,Ik kan me voorstellen dat mensen roepen: om toch te voetballen, doe het dan maar zonder publiek. Dat is voor ons, en voor andere amateurclubs op ons niveau, een absolute no-go. In ieder geval voor het eerste elftal niet”, stelt hij onomwonden tegen de regionale omroep. ,,Voetballen doe je voor je supporters, leden en sponsors. Als dat niet kan, waarom zou je dan gaan voetballen?”

Vergouwen stelt dat onder meer vanuit financieel oogpunt voetballen zonder publiek ondenkbaar is: ,,We lopen de kantine-inkomsten helemaal mis. Dat zijn de enige inkomsten die we als club hebben, naast sponsors en de contributie. Die contributie proberen we zo laag mogelijk te houden voor onze leden zodat het voor iedereen te behappen is. De andere inkomsten moeten echt uit de kantine komen en uit de toeschouwers die bij het eerste elftal komen kijken. Als die wegvallen, is de kantine leeg en hebben we geen omzet en dus geen centen.”

Vergouwen ziet meer in het aanpassen van het sportpark aan de voorschriften ten aanzien van de ‘anderhalve meter samenleving’. ,,Dan kunnen er tenminste nog mensen naar binnen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie