maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieNieuwsKatwijk-voorzitter Vergouwen verwacht dat verplichte promotie naar Jupiler League van tafel gaat

Katwijk-voorzitter Vergouwen verwacht dat verplichte promotie naar Jupiler League van tafel gaat

Het is zeker niet ondenkbaar dat vv Katwijk komend seizoen in een lastige spagaat kan belanden. De Tweede Divisionist streeft na de derde plaats van vorig seizoen, gelijk haar status als één van de grootste topamateurclubs, het hoogste na, maar tegelijk ziet de club weinig in promotie naar de Jupiler League, met alle daarbij komende verplichtingen.

Verplicht promoveren
Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen verwacht echter niet dat het zover zal komen. Hij denkt dat, na alle commotie bij topamateurclubs over de instroming van beloftenteams, de KNVB de kampioen van de Tweede Divisie niet zal verplichten om te promoveren: ,,Als ik dat zie, kan ik me niet indenken dat de KNVB de verplichte promotie handhaaft”, zegt hij in het Leidsch Dagblad.

Extra bezorgd
De argwaan voor de Jupiler League wordt mede ingegeven door de ervaring die Achilles ’29 er heeft opgedaan. De Groesbeekers lijken organisatorisch weliswaar stappen te hebben gezet, lijkt daarvoor een hoge financiële prijs te hebben betaald, met een schuldpositie als gevolg. In 2013, toen Achilles ’29 besloot het profavontuur aan te gaan, had ook Katwijk de mogelijkheid om naar de Jupiler League te gaan: ,,Nu denk ik: potverdorie, stel dat wij toen een ander besluit hadden genomen, dan had dit ons ook kunnen overkomen. Dat maakt mij extra bezorgd over de verplichte promotie, en wat daar allemaal bij komt kijken”, besluit Vergouwen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD