maandag, november 29, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieKatwijk-voorzitter Vergouwen furieus over aangekondigde coronamaatregelen

Katwijk-voorzitter Vergouwen furieus over aangekondigde coronamaatregelen

Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen heeft furieus gereageerd op de aangekondigde coronamaatregelen van het demissionaire kabinet. Hij voorziet grote problemen, lidmaatschapopzeggingen en agressie bij de poort tegen vrijwilligers die de QR-code moeten controleren.

,,Kabinet, wat doe je ons aan”, verzucht Vergouwen tegen het ANP. ,,Dit is een brug te ver. De eerste berichten van mensen die hun lidmaatschap willen opzeggen komen al binnen. Het is toch verschrikkelijk. Wij komen uit een klein dorp en wel bekend is dat een groot deel van onze bevolking niet is gevaccineerd. Die gaan dat nu echt niet doen om bij ons binnen te mogen komen.”

Hij voorziet dat sporten onmogelijk wordt gemaakt voor niet-gevaccineerden: ,,Die conclusie gaat zeker niet te ver. Sommige trainen drie keer in de week en hebben dan op zaterdag een wedstrijd. Denk je echt dat die zich vier keer in de week laten testen? Uitgesloten. Twee jaar hebben we het seizoen niet kunnen afmaken. Nu kan dat wel, maar mogelijk zonder voldoende spelers. En dan heb ik het nog niet eens over scheidsrechters die het complex niet meer op mogen, of ouders van jeugdspelers.”

Vergouwen vindt de handhaving van de regels ook niet uitvoerbaar: ,,Onze club is zes dagen in de week open. Dat betekent dat we van 16.00 uur ’s middags tot 22.00 uur ’s avond mensen bij de poort moeten hebben staan om op die pas te controleren. Op zaterdag zijn we al heel vroeg open. Waar haal ik die mensen vandaan? Zou de gemeente er nog een paar hebben? Bovendien zijn vrijwilligers er niet voor opgeleid. Misschien krijgen ze wel met agressie te maken. Dit wil niemand.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS