Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk verrassend onderuit bij Spakenburg

Katwijk verrassend onderuit bij Spakenburg

Niet voor het eerst heeft Katwijk een favorietenrol op bezoek bij Spakenburg niet kunnen waarmaken. Net als enkele jaren geleden, toen Katwijk verzuimde kampioen te worden op de Westmaat, verloor het ook deze zaterdagmiddag: 2-1. Een rode kaart voor verdediger Bart Sinteur leek het kantelmoment in de wedstrijd.

Het was Katwijk dat via Norair Mamedov de eerste grote kans kreeg, maar doelman Leon ter Wielen bewees opnieuw een zeer betrouwbare sluitpost te zijn. Maar ook de Blauwen deden van zich spreken via Tom Oostinjen, Nick de Bondt en Kevin Sterling.

Na een klein half uur spelen werd het dan toch 0-1 via Marciano Mengerink, de spits die bijna afgelopen zomer het shirt van Katwijk had verruild voor dat van Spakenburg. Uit een slimme steekpass van Joey Jongman maakte hij de openingstreffer.

Na rust maakte Spakenburg gelijk uit een rake vrije trap van Giovanni Gravenbeek. Een extra opdoffer voor de regerend kampioen was de directe rode kaart kort daarna voor Bart Sinteur vanwege het neerhalen van de doorgebroken Kevin Sterling. Dat was voor Spakenburg het sein om op jacht te gaan naar de zege. Hoewel ook Mengerink nog een goede kans kreeg voor Katwijk, viel de 2-1 zo’n tien minuten voor tijd middels een rake kopbal van aanvoerder Barry Beijer. Katwijk ging in de resterende tijd nog wel op jacht naar de gelijkmaker en was via Jongman dichtbij: zijn vrije trap belandde echter op de paal.

Meer over Tweede Divisie