Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk-trainer Zoutman na duel met Quick Boys: ‘Het was slordig en traag’

Katwijk-trainer Zoutman na duel met Quick Boys: ‘Het was slordig en traag’

Katwijk en Quick Boys wisten zaterdag tijdens de derby niet te zorgen voor echt vuurwerk op het veld en dat resulteerde in een doelpuntloze remise (0-0). Na afloop van het duel nam Katwijk-trainer Jan Zoutman tegenover de camera van FOX Sports geen blad voor de mond toen het ging over de geleverde prestatie van zijn ploeg.

Stroeve wedstrijd
De derby kon niet voldoen aan de hoge verwachtingen. ,,Ik vond het een slechte wedstrijd, 0-0 was de uitkomst van een hele stroeve wedstrijd van onze kant. Ik vond dat wij aan de bal te weinig tempo hadden, dat we met name voorin heel veel balverlies hadden. Er was te weinig beweging, er zijn heel veel factoren die daarin een rol spelen. Dan scoor je zelf niet en krijg je gelukkig ook geen tegengoal en dan is 0-0 een logisch vervolg”, aldus Zoutman tegenover de camera van de voornoemde sportzender.

Slordig
De twee ploegen op het veld waren opvallend slordig in de passing.  ,,In het begin was er heel weinig ruimte en heel veel strijd. Dan hoop je dat als de ruimtes wat groter worden dat je wat makkelijker gaat voetballen. Soms lukte dat ook wel maar vooral de eindpass vond ik heel slordig bij ons. De tweede helft begonnen wij redelijk, er was ook een fase waarin we wat kansen krijgen, maar naar het einde van de wedstrijd toe zakte dat ook weg. Daar kunnen wij moeilijk tevreden mee zijn.”

Na ongeveer een uur spelen was het publiek nadrukkelijk meer aanwezig en ontstond er een echte derbysfeer. ,,Het publiek reageert wat ze op het veld zien en niet andersom. Dat hebben wij aan onszelf te danken. We hebben gewoon veel te veel onnodig balverlies gehad, het was slordig, traag en ik zou bijna zeggen fantasieloos. Dus het was gewoon in heel veel fases niet goed”, aldus Zoutman tegenover FOX Sports.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie