Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk ‘TD’ Bruinink: ‘Klaar voor promotie naar Jupiler League’

Katwijk ‘TD’ Bruinink: ‘Klaar voor promotie naar Jupiler League’

Katwijk zou klaar zijn voor promotie naar de Jupiler League, mits de club op zaterdag mag blijven spelen. Dat stelt technisch directeur Cees Bruinink tegenover RTV NH.

5000 supporters
,,Op zich zijn we er klaar voor wat betreft accommodatie, organisatie en spelersmateriaal. We speelden pas nog tegen Rijnsburgse Boys en dan staan er 5000 supporters langs de lijn en duurt het tien minuten voor de rook is opgetrokken en de papiersnipper zijn opgeruimd”, schetst hij tegen de regionale omroep. Voor Katwijk is de zaterdag echter heilig: ,,Het dorp is de hele week hard aan het werk en op zaterdag lopen ze uit naar het voetbal toe. We nemen ook altijd een enorm supporterslegioen mee naar uitwedstrijden, maar wel op zaterdag. Vrijdag- of maandagavond zou voor ons ook onhaalbaar zijn met het oog op de vrijwilligers die de club runnen. Dat zou alleen kunnen als daar van de KNVB een flink bedrag tegenover staat omdat je dan professionals moet gaan aannemen.”

Langere termijn

Bruinink liet bewust aanbiedingen om terug te keren als trainer passeren. Onder meer AFC en IJsselmeervogels polsten hem: ,,Het zijn wel clubs die bij me zouden passen, maar ik ben bij Katwijk begonnen aan een project en dat wil ik afmaken. Trainer zijn is ook veel stressvoller dan technisch directeur. Je bent dan altijd zo goed als je laatste wedstrijd. Nu ben ik verantwoordelijk voor de langere termijn en dat geeft iets meer rust in de hele manier van leven.”

Discussieer mee!

Meer over Tweede Divisie