Volg ons

Exclusief

Katwijk strikt FC Volendam-spits Jordy Hilterman

Katwijk strikt FC Volendam-spits Jordy Hilterman

Jordy Hilterman verruilt komende zomer FC Volendam voor Katwijk. De 21-jarige aanvaller wees een aanbieding om zijn contract te verlengen bij de profclub af om te tekenen bij de koploper in de Tweede Divisie.

Basisplaats
De Haarlemmer (midden op de foto) speelde eerder voor EDO en HFC Haarlem, alvorens naar FC Volendam te verkassen. Daar maakte hij in 2016 zijn debuut in de Jupiler League, maar desondanks groeide hij onder Misha Salden niet uit tot vaste basisspeler. Bij Jong FC Volendam toonde hij echter wel zijn scoringsdrift.

Meerdere posities inzetbaar
,,Hilterman is een balvaste aanvaller, die zowel als ‘9’ en als ’10’ kan spelen”, licht technisch directeur Cees Bruinink de aanwinst toe tegenover Voetbal247.nl. ,,We denken dat hij erg goed in ons systeem past, met veel lopende spelers erom heen. We volgen Jordy al zeker anderhalf jaar en zijn zeer gecharmeerd van zijn kwaliteiten. Omdat Volendam een optie om te verlengen had, zaten we de afgelopen periode in de wachtkamer. Maar doordat de club hem een lagere aanbieding deed, was hij vrij om de overstap naar Katwijk te maken.”

Derde aanwinst
Hilterman is Joey Jongman en Jan-Willem Tesselaar de derde versterking voor Katwijk. Voor de spits waren meer topamateurclubs in de markt, waaronder Koninklijke HFC. ,,Hilterman kiest bewust voor zijn maatschappelijke carrière. Dat is ook de reden dat hij niet wilde wachten op eventuele interesse van andere profclubs”, besluit Bruinink.

Discussieer mee!

Meer over Exclusief