Volg ons
Jong AZ

Tweede Divisie

Katwijk strijdend ten onder tegen Jong AZ

Katwijk strijdend ten onder tegen Jong AZ

Jong AZ heeft wederom een belangrijke stap richting het kampioenschap in de Tweede Divisie gezet. Bij de hervatting van de competitie wonnen de Alkmaarders met 0-2 van Katwijk, de nummer twee van de Tweede Divisie.

Katwijk valt aan

Katwijk wist dat het moest winnen van Jong AZ om de titelrace spannend te houden. Er werd dan ook vol op de aanval gespeeld door de ploeg van trainer Dick Schreuder. Dat leverde in de openingsfase van de wedstrijd direct forse kansen op voor Mike van den Ban en Marciano Mengerink. De kansen werden echter niet benut door Katwijk en dat bleek de gehele wedstrijd een probleem voor de thuisploeg. Het lukte Katwijk wel om gevaar te stichten voor het doel van Nick Olij, maar niet het net te vinden.

Jong AZ slaat toe

Ook na de rust bestormde Katwijk het doel van Jong AZ, maar werd duidelijk dat de energie na een uur spelen wegvloeide. Jong AZ had op dat moment al een aantal speldenprikjes gedaan en na 65 minuten spelen kwamen de beloften uit een hoekschop op voorsprong. Teun Koopmeiners zag zijn schot eerst nog gekeerd worden, maar in de rebound schoot hij wel raak. Katwijk was daarna nauwelijks in staat om weer ten strijde te trekken en kreeg vlak voor tijd ook nog de 0-2 te verwerken. De goal van Jeremy Helmer betekende de definitieve nekslag voor de thuisploeg. Door de winst van Jong AZ heeft het nu een voorsprong van elf punten op Katwijk en AFC. Laatstgenoemde club komt morgen echter nog in actie tegen De Treffers.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie