dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk slaat toe op transfermarkt, Hugo Botermans van Excelsior komt per direct...

Katwijk slaat toe op transfermarkt, Hugo Botermans van Excelsior komt per direct over

Technisch manager Cees Bruinink van vv Katwijk en trainer Anthony Correia hebben goede zaken gedaan op de tussentijdse transfermarkt. De selectie werd verjongd en versterkt. Prof Hugo Botermans stapt over van Excelsior. Hij liet zijn contract ontbinden en komt voor anderhalf jaar naar Katwijk.  

De 21-jarige kan op verschillende posities spelen en is op papier de vervanger van Mitchell Schet, maar zegt het beste tot zijn recht te komen als centrumspits. In het seizoen 2020-2021 speelde hij op huurbasis voor FC Eindhoven. In 36 wedstrijden maakte hij acht doelpunten en had hij vijf assists.

Bij Katwijk heeft hij voorin – nu nog- te maken met de concurrentie van minimaal vier volwaardige Tweede Divisie spitsen.  ,,Bij vv Katwijk wil ik het plezier in het voetballen terugvinden. Daarnaast ken ik al een aantal spelers en speelde ik eerder al samen met Killian van Mil en Timon Fikkert. Ik besef dat er veel concurrentie is en dat ik geduld moet hebben.”

Technisch manager Cees Bruinink is blij met de aanwinst. ,,Hugo is een type speler die we nog niet in de selectie hadden. Onze insteek was om in de zomer een speler als Hugo aan te trekken, door het vertrek van Mitchell was er nu al ruimte.’’

 

Hugo Botermans groeide op bij Alphense Boys en kwam daarna uit voor Jong ADO Den Haag, zat even bij de selectie van het eerste elftal van ADO. Vervolgens speelde hij zich in de kijker bij FC Eindhoven. In juli kwam hij naar Excelsior.

Hij viel acht keer in bij duels in de Keuken Kampioen Divisie. In de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels stond hij in de basis en scoorde tweemaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD