maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKatwijk scoort weer; GVVV onderuit; nieuwe tik De Treffers

Katwijk scoort weer; GVVV onderuit; nieuwe tik De Treffers

Katwijk heeft na 277 minuten eindelijk weer weten te scoren en heeft dankzij de zege op FC Lienden nog altijd een ongeslagen status. Die status is GVVV kwijt. Bij Jong Vitesse werd met liefst 4-1 verloren, waarbij Abiola Dauda opnieuw de hoofdrol opeiste. De Treffers liep opnieuw tegen een kater op.

FC Lienden – Katwijk

Katwijk was in de eerste helft nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar de kansen die er kwamen werden opnieuw niet afgerond. De beste kans was voor Anthony Biekman, maar hij tikte de bal op aangeven van Guus van Weerdenburg net naast. Halverwege was het dan ook 0-0, waardoor Katwijk inmiddels 243 minuten niet meer had gescoord. Het had er alle schijn van dat er opnieuw een doelpuntloos duel aan de reeks van Katwijk zou worden toegevoegd, maar elf minuten voor tijd wist Stefan Stam de ban te breken na 277 minuten. Katwijk was gelijk los, want drie minuten later zorgde Kay Blokland voor 0-2.

Jong Vitesse – GVVV

De rol van Abiola Dauda is al snel erg groot bij Jong Vitesse. De aanvaller werd afgelopen seizoen verhuurd en zou nu naar Turkije verkassen. Op de slotdag van de transferperiode kwam hij alleen niet door de medische keuring. Bij Vitesse is voor hem geen plaats in de selectie en zo maakt hij minuten bij Jong Vitesse. Vorige week was UNA daar al het slachtoffer van, want Dauda scoorde drie keer. Tegen GVVV trof de Nigeriaan binnen twintig minuten alweer twee keer het net. Danny de Leeuw deed tussendoor iets terug, maar op slag van rust maakte Anil Mercan er al 3-1 van. Direct na de onderbreking had Roy Terschegget de aansluitingstreffer moeten maken, maar hij schoot slap in. Daardoor bleef het 3-1 en moest GVVV de laatste tien minuten met tien man afwerken na rood voor Bart Hulsbos. In de slotminuut kreeg Vitesse ook nog een penalty en was het opnieuw Dauda met de goal.

De Treffers – Jong Sparta

De Treffers heeft de afgelopen flink wat tikken moeten verwerken en daar kwam misweeks nog een pak slaag in de KNVB Beker overheen van ASWH. Jong Sparta wist vorige week juist voor het eerst te winnen, maar had in Groesbeek in de eerste helft weinig in te brengen. Twee goals van Robert Mutzers en Nick de Bondt zorgden al voor het verschil. Ilias Alhalft maakte de stand tussendoor nog ietwat dragelijk (3-1), maar na de pauze kantelde het treffen volledig. Akram Salhi en Lovette Felicia maakten er 3-3 van, alleen Ruggero Manes kreeg twee minuten later rood. Tegen tien man en in de slotminuut zelfs negen man, wist De Treffers niet te profiteren. Zodoende liep de thuisploeg toch weer een domper op.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD