maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKatwijk scoort en wint bij Twente; tiental Kozakken Boys houdt stand

Katwijk scoort en wint bij Twente; tiental Kozakken Boys houdt stand

Excelsior Maassluis en Kozakken Boys hebben de punten gedeeld. De bezoekers moesten na een kwartier al met tien man verder, maar hielden stand. Katwijk wist op bezoek bij Jong FC Twente op het allerlaatste moment toch toe te slaan voor de zege.

Excelsior Maassluis – Kozakken Boys

Na een levendige openingsfase kwam Kozakken Boys na een kwartier spelen al in de problemen. Doelman Jesper Hogedoorn ging in de fout en maakte hands buiten het strafschopgebied. Het leverde hem na veertien minuten al de rode kaart op, waardoor Leon Bot eraf moest om Nils den Hartog in te kunnen brengen. Toch kwamen de bezoekers na ruim een halfuur spelen op voorsprong. Kilian Berkhout ging in de fout en Raily Ignacio strafte het direct af. Trainer Danny Buijs kon vervolgens ook nog inrukken na protesten over een harde tackle van Daan Smith op Gwaeron Stout. Hij zag dan ook vanaf de tribune hoe op slag van rust een afgeslagen bal door Berkhout werd afgerond voor 1-1. In de tweede helft werd Kozakken Boys steeds verder teruggedrongen en moest een spelhervatting eraan te pas komen voor een kans voor de bezoekers. De vrije trap van Ahmad Mendes Moreira eindigde op de paal. Daan Smith leek vervolgens de 2-1 te scoren, maar Stout wist op de lijn te redden. Tien minuten voor tijd liep Daan Blij tegen zijn tweede gele prent aan en met tien tegen tien bleef het gelijk.

Jong FC Twente – Katwijk

Katwijk werd op eigen veld verrast door de beloften van Twente, maar nu kregen de bezoekers al snel de overhand. Grote kansen bleven uit tot Jong FC Twente met een man minder verder moest. Benassia Benamar trapte na bij Marciano Mengerink en kreeg dan ook rood. Donny van Oijen en Mengerink kregen voor rust nog kansen, maar goals bleven nog uit. Na de pauze was er hetzelfde beeld en leek het erop dat Katwijk nog altijd niet kon scoren in 2017. In de slotminuut was het eindelijk toch raak, waardoor er na 450 minuten weer gejuicht kon worden. Marc de Loor wist zijn rentree te bekronen met de goal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD