Volg ons
Vechtpartij Katwijk Spakenburg

Tweede Divisie

Katwijk-preses: “We weten precies wie onze ballen gehakt zijn”

Katwijk-preses: “We weten precies wie onze ballen gehakt zijn”

Katwijk kondigt harde maatregelen aan tegen de toeschouwers die zich tijdens de wedstrijd tegen Spakenburg hebben misdragen. In het Leidsch Dagblad haalt voorzitter Mart Vergouwen hard uit.

Hier en daar wel een flater gelaten

“We hebben een camerasysteem en weten precies wie onze ballen gehakt zijn.” Ook de beelden van FOX Sports lieten niets aan het twijfel aan, want de vechtersbazen waren duidelijk in beeld. Vergouwen nam in de eerste plaats de schuld op zich. “We hebben hier en daar wel een flater gelaten. Er waren voldoende stewards aanwezig, een stuk of vijfentwintig. Dat was dus het probleem niet. Maar je moet ze wel op de juiste momenten inzetten. Ik baal altijd van fouten die je had kunnen voorzien. Je ziet dat die gasten gaan lopen en daar hadden we bij moeten zijn, in plaats van erachteraan te sjokken.”

IQ van drie, maar een geheugen van 333

Het is niet de eerste keer dat het mis ging tussen Katwijk en Spakenburg. Vorig seizoen was het in Spakenburg ook al raak. “Sommige gasten hebben een IQ van drie, maar een geheugen van 333. Ze vergeten nooit iets. Het is triest dat je blijkbaar ook in de Tweede Divisie al risicowedstrijden hebt. We zullen dit eerst intern evalueren en daarna ook contact opnemen met Spakenburg.” Zonder uitsupporters spelen vindt Vergouwen geen optie. “Het weren van uitsupporters is vooralsnog niet aan de orde, maar we moeten dit soort taferelen in de toekomst ten koste van alles zien te voorkomen. Ik krijg belletjes uit héél het land, maar niet over de wedstrijd. Ik schaam me kapot.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie