Volg ons

Tweede Divisie

[UITGEBREID VERSLAG] De Treffers knokt zich langs koploper Katwijk

[UITGEBREID VERSLAG] De Treffers knokt zich langs koploper Katwijk

De Treffers heeft bonuspunten gepakt in de strijd tegen (promotie/)degradatie. Koploper Katwijk wist dat Kozakken Boys eerder tegen een zeperd was opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC, maar bleek zelf voor de tweede keer dit seizoen niet in staat om het zondagbolwerk uit Groesbeek te verslaan. In de ranglijst is de opgelopen averij weg te strepen tegen de averij van de concurrentie, maar qua personele bezetting zal de ploeg van Jack van den Berg wel hinder gaan ondervinden van de slijtageslag op Sportpark Zuid.

Voor de thuisploeg vallen de dure punten in de categorie bonus, maar verdienen ze ook zeker het stempel “volkomen terecht.” De Treffers overleefde de openingsfase, waarin Katwijk wel het initiatief naar zich toetrok, maar te weinig in staat bleek om doelman Niels Cornelis echt serieus onder vuur te nemen. De thuisploeg was nog het dichtst bij de openingsgoal, maar Ricardo Kieboom liet zich niet in de korte hoek verrassen. Naarmate de eerste helft vorderde, liet ook de thuisploeg zich vaker op de vijandelijke helft zien. En wat Katwijk niet tot nauwelijks lukte, kreeg De Treffers wel voor elkaar. Niek Versteegen vervloekte na een ruim half uur zijn schoenmaat, want hij kwam na een piekfijne voorzet van Boy van de Beek een half maatje te kort voor de openingstreffer. Van de Beek liet wel vaker zien over messcherpe voorzet te beschikken. Meerdere corners werden vlak voor de neus van Kieboom in de doelmond gedeponeerd, tweemaal met een, voor Katwijk, fatale afloop. In beide situaties was niet alleen de aangever een en dezelfde persoon, ook bij de afronding sprong een naam er letterlijk en figuurlijk bovenuit. Centrale verdediger Joris Janssen tekende voor beide Groesbeekse treffers.

De eerste, vlak voor rust, kon Janssen bij de tweede paal binnenkoppen. Kieboom kreeg er nog wel een hand tegenaan, maar erachter wilde niet lukken. Halverwege de tweede helft tastte de Katwijk-goalie net mis, waarna Janssen zijn tweede van de middag kon binnen koppen. Even daarvoor had Versteegen, na een snelle omschakeling, nog de buitenkant van de paal geraakt en zag Koen Maertzdorf een poging goed geblokt worden door Kay Blokland. En Katwijk kreeg het ondertussen nog steeds niet voor elkaar om De Treffers aan het wankelen te krijgen. Schotpogingen van Raoul Esseboom in de eerste helft en Robbert Susan in de tweede helft gingen naast het doel, Bennie van Noord vond eenmaal de vuisten van Kornelis en verder kwam Katwijk eigenlijk niet verder dan niveau dreigend. Echt gevaar voor het doel van Kornelis was er niet of nauwelijks, waardoor er weinig af te dingen valt op de overwinning van De Treffers.

Dankzij de uitslagen van eerder op de dag bleef het effect van het puntverlies beperkt tot het consolideren van de huidige status. De gedwongen wissels van Michiel van Dam en, de in de tweede helft ingevallen, Frank Tervoert zouden trainer Jack van den Berg nog problemen in het vervolg van de competitie kunnen geven. Zeker is dat Katwijk komend weekend geen beroep kan doen op topscorer Marciano Mengerink. Hij kreeg geel te zien, nadat hij betrokken was bij een opstootje. Bij De Treffers waren alleen maar lachende gezichten te zien. Voorafgaand aan het tweeluik van wedstrijden in 4 dagen werden drie punten als broodnodig beschouwd, alles erboven zou een prachtige bonus zijn. Nu de broodnodige punten vroeger dan verwacht binnen zijn, is het inhaalduel tegen FC Lisse komende dinsdag er eentje waar De Treffers de maximale bonus zou kunnen binnenslepen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie