Home Clubs Excelsior Maassluis Katwijk-nestor Robbert Susan kijkt tevreden terug op eerste wedstrijd: 'Een lekker weekend'

Katwijk-nestor Robbert Susan kijkt tevreden terug op eerste wedstrijd: ‘Een lekker weekend’

Een soevereine overwinning tegen Excelsior Maassluis, een goal en een assist en na de eerste speelronde koploper in de Tweede Divisie. ,,Een lekker weekend,” vat aanvoerder van Katwijk, Robbert Susan, het heel kort samen in gesprek met Voetbal247.nl. Dat hij bovendien het antwoord is op een voetbalquizvraag door de eerste goal van het nieuwe seizoen te maken, betekende een unicum in zijn persoonlijke carrière.

- Advertentie -

,,Dat heb ik volgens mij nog nooit meegemaakt”, glimlacht Susan. Mooier nog dan zijn eigen treffer, een penalty, was de assist op de 0-2 van Tim Freriks. Een pass met militaire precisie die de verdediging van Excelsior Maassluis open spleet en de jonge aanvaller in staat stelde om zijn competitiedebuut op te luisteren met een doelpunt. ,,Ik had al een aantal keer gezocht naar een mogelijkheid om Freriks zo in stelling te brengen en deze paste precies inderdaad.” De assist van Susan zorgde voor het hoogtepunt van een eerste helft, waarin Katwijk in het merendeel van de 45 minuten de baas op was sportpark Dijkpolder. ,,De eerste helft speelden we goed ja,” vond Susan. ,,We konden goed druk op de bal houden en hadden ook verdedigend de zaken goed op orde. De tweede helft kregen we dat niet zo goed voor elkaar, waardoor het allemaal iets minder was.”

,,Daarnaast merkte ik toch wel dat wij een beetje op twee gedachten gingen hinken: de 0-2 vasthouden, of zoeken naar een derde goal. Zoiets mag ons eigenlijk niet gebeuren”

Met de stelling dat het mindere spel te maken had doordat zijn ploeg nog wat aan fitheid te kort komt is de aanvoerder het ten dele eens. ,,Wedstrijden om het ‘echie’ zijn altijd anders dan oefenwedstrijden, dat voelt iedereen wel in de eerste weken,” verklaart Susan de wat sneller weglopende energie. ,,Daarbij vulden zij het de tweede helft iets anders in. Hun centrale verdedigers gingen iets verder uit elkaar staan, waardoor de afstanden wat groter werden en wij het minder goed voor elkaar kregen om druk op de bal te houden. Daarnaast merkte ik toch wel dat wij een beetje op twee gedachten gingen hinken: de 0-2 vasthouden, of zoeken naar een derde goal. Zoiets mag ons eigenlijk niet gebeuren. Uiteindelijk hadden we het achterin dusdanig goed voor elkaar dat zij niet verder kwamen dan twee schoten van afstand,” stelde Susan tevreden vast.

Die tevredenheid was er ook over de jonge aanwas binnen de selectie van de Krombewoners. ,,Ik ben inderdaad een beetje de nestor tegenwoordig, maar die rol ligt me wel hoor. Met zoveel nieuwe spelers is het nog wel even wennen en automatismen inslijpen, maar ik ben wel tevreden over waar we nu staan,” besluit Susan zijn verhaal over een lekker weekend.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES