dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKatwijk neemt kop weer over, tik voor HHC

Katwijk neemt kop weer over, tik voor HHC

De titelstrijd in de Topklasse Zaterdag is weer helemaal op zijn kop gegooid. Met nog één speelronde te gaan is Katwijk de nieuwe koploper, gevolgd op één punt door Excelsior Maassluis. HHC Hardenberg verslikte zich en staat op twee punten, Kozakken Boys op drie. Volgende week is het Katwijk – HHC, Spakenburg – Excelsior en Kozakken Boys – SteDoCo.

ExcelsiorM blijft ongeslagen

In de warming-up viel Berry Powel geblesseerd uit, toch wisten de bezoekers voor het eerste gevaar te zorgen. Na een klein halfuur ging de bal echter op de stip. Teklaeb maakte een overtreding. Aanvoerder Niels Redert legde aan, maar zijn inzet werd laag in de linkerhoek gekeerd door Maik van den Kieboom. Vincent van den Berg kwam vlak voor rust ook nog in scoringspositie. Hij schoot wild naast. Na de pauze was Kozakken Boys scherp. De tweede kans werd afgerond door Medhanie Redie na een grote fout van Sefa Kurt. De bezoekers uit Werkendam stonden in de tweede helft vervolgens onder druk, maar leken de winst mee te pakken. In blessuretijd viel vanuit de kluts toch de gelijkmaker. Kurt moest er daarna nog wel vanaf, want hij kreeg zijn tweede gele prent.

Onnodig moeizaam

Sanchez Angulo prikte de eerste grote kans voor Katwijk naast en ook Stefan Plat miste voor een leeg doel. Het was totale eenrichtingsverkeer, maar de defensie van SteDoCo hield tot de rust stand. Mo Faouzi wist in de omschakeling zelfs een keer gevaarlijk te worden, maar hij kopte over. Het werd na de pauze rommeliger, waarbij SteDoCo een penalty claimde wegens hands. In de tegenstoot zette Sanchez Angulo echter de 0-1 op de borden. Hij kreeg de tijd om de voorzet van Marciano Aalders te controleren en schoot raak. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Paul de Lange maakte een goede actie en schoof af op Jeffrey Jongeneelen: 0-2.

Mispeer HHC

Thierry Monteny was de enige speler die ondanks het warme weer rustig met lange mouwen speelde. Het pakte voor hem al vlot goed uit. Hij wist na een kwartier een voorzet van Murat Onal binnen te koppen voor 0-1. HHC had daarna de controle, maar werd amper gevaarlijk. Dat werd Lisse wel, want Guido Pauw dook pardoes voor Sander Danes op. Eén op één wist de goalie te redden en een minuut later was het wel raak. Rob van der Leij wist hard binnen te koppen. Toch wist HHC niet door te drukken. Uit een corner kwam Lisse op slag van rust weer op voorsprong, ditmaal kopte Tom Zoontjes raak. Na de onderbreking sloeg Monteny bijna weer toe, maar Danes redde. Daarna zette HHC echt druk en vijf minuten voor tijd leverde dat opnieuw de gelijkmaker op. Dennis Krohne schoot een vrije trap binnen. Een vlammend vlot volgde, want beide ploegen gingen voor de winst. HHC kwam nog het meest dichtbij, want Koos Werkman kopte een corner op de paal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD