Volg ons
Vechtpartij Katwijk Spakenburg

Tweede Divisie

Katwijk neemt forse maatregelen na incidenten tegen Spakenburg

Katwijk neemt forse maatregelen na incidenten tegen Spakenburg

Katwijk heeft forse maatregelen genomen naar aanleiding van de vechtpartijen rondom de thuiswedstrijd tegen Spakenburg. Op 10 december ging het volledig mis op De Krom, waardoor de wedstrijd kortstondig werd gestaakt. Ook na afloop ging het nog bijna mis. Katwijk kijkt ook naar zichzelf om organisatorische missers in de toekomst te voorkomen.

Grote maatschappelijke impact

Katwijk laat dan ook het volgende weten. “Het bestuur heeft unaniem besloten de personen die zich tijdens en na de wedstrijd misdragen hebben een sanctioneringsbrief te doen toekomen. Het bestuur heeft zich in deze gedegen juridisch laten bijstaan en heeft weloverwogen besloten hoe en hoelang personen te sanctioneren.” Daarbij meldt de club ook dat de maatschappelijke impact erg groot is geweest en er nog altijd de kans bestaat dat er een straf komt vanuit de KNVB. De misdragende toeschouwers hebben dan ook een ontzegging van De Krom ontvangen. Tevens heeft Katwijk nogmaals het bestuur van Spakenburg om actie gevraagd jegens hun zich misdragend hebbende supporters.

Katwijk kijkt in de eigen spiegel

Voorzitter Mart Vergouwen liet direct na de incidenten al weten dat er binnen de eigen organisatie verbeteringen moesten worden doorgevoerd. Er is nu de daad bij het woord gevoegd met een aantal acties. Zo krijgen de stewards van Katwijk training in crowd management en bij de eerstvolgende wedstrijden zal een ervaren crowd manager de stewards aansturen. Katwijk zal directer en actiever overgaan tot preventieve acties en er zal eerder gebruik worden gemaakt van expertise van de politie. Tenslotte volgen er strikte briefings en de-briefings.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie