dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk-middenvelder Paul de Lange beëindigt carrière

Katwijk-middenvelder Paul de Lange beëindigt carrière

Paul de Lange heeft besloten een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. De 37-jarige middenvelder vierde dit weekend het kampioenschap in de Tweede Divisie met Katwijk en werd daarnaast ook nog eens gekozen tot onze Speler van de Week. Daarmee besluit de Beverwijker een carrière, die in 2000 begon bij Telstar en via sc Heerenveen, RBC Roosendaal, het Griekse Veria en FC Volendam (inclusief een verhuurperiode bij Almere City FC), en uiteindelijk eindigt in 2018 bij vv Katwijk.

Bewogen jaren
De Lange kwam in 2013 naar Katwijk, als opvolger van Jordy Zuidam. Met de regerend landskampioen degradeerde hij naar de Hoofdklasse, om het seizoen erna weer te promoveren naar het hoogste niveau. In de daaropvolgende seizoenen meldden de Krombewoners zich weer aan de top, plaatsten zich als eerste voor de nieuw te vormen Tweede Divisie en kroonden zij zich, als eerste amateurclub, tot kampioen van de Tweede Divisie. De weg naar de top verliep voor zowel de club, als voor Paul de Lange met de nodige hobbels. Vorig seizoen wilde Katwijk niet verder met de ervaren gifkikker, maar een geslaagde actie onder de supporters hield de Lange nog een seizoen op De Krom. In het afscheidswoordje op de website van de club refereert De Lange aan deze actie.

Beste VV Katwijk-supporters,

Bij deze wil ik jullie bedanken dat ik mede dankzij jullie steun dit seizoen weer heb mogen spelen bij VV Katwijk. Daardoor mocht ik onderdeel zijn van een team dat een heel bijzonder kampioenschap heeft behaald. Voor mij is er dan ook geen mooier moment om te kunnen stoppen als speler van deze fantastische club.

Hoop en denk dat jullie dit begrijpen.

Sportieve groet,

Paul de Lange

Hoogtepunt
Ondanks het feit dat Paul de Lange nogal wat blessureleed kende tijdens zijn periode bij Katwijk, was zijn waarde tot in de laatste seconden groot. Tijdens de gruwelijk spannende finale op sportpark De Zwaaier wees hij zijn eigen ploeg met zijn rust en ervaring de weg, sarde en treiterde hij zijn tegenstanders, gooide hij zich in de slotminuten nog vol overgave voor een schot en won hij uiteindelijk het kampioenschap van de Tweede Divisie. Dit gaf hem de mogelijkheid iets te doen wat veel spelers willen, maar weinigen echt gegeven is. Paul de Lange stopt, na 18 jaar topvoetbal, op zijn hoogtepunt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD