Home Clubs De Treffers VERSLAG | Katwijk laat zich tegen De Treffers van de beste kant...

VERSLAG | Katwijk laat zich tegen De Treffers van de beste kant zien

De wedstrijden van Katwijk zijn dit seizoen misschien wel het best te beschrijven als een veelbelovende blind date. Vooraf gezien mag je er heel wat van verwachten, maar als de afspraak eenmaal loopt, kunnen de Oranjehemden zich in anderhalf uur tijd van hun mooiste en lelijkste kant laten zien. De Treffers trof op De Krom een Katwijk dat zich van zijn beste kant liet zien en moest achteraf toegeven dat ze te kort kwamen om enige indruk te maken tijdens het afspraakje.

Met een 2-0 einduitslag was de thuisploeg genadig voor de bezoekers, die een week eerder nog imponeerden tegen Koninklijke HFC. Katwijk trok vanaf het beginsignaal het initiatief naar zich toe en toonde zich volwassen en geduldig in balbezit. Met Roland Bergkamp als kapstok, hij keerde weer terug in de basis na een blessure, hadden de Krombewoners meerdere wapens om het doel van Niels Cornelis te vinden, maar pogingen van Marciano Mengerink, Marouane Afaker en Roland Bergkamp konden de goalie van De Treffers voor de thee nog niet verontrusten.

Omdat de bezoekers zich vooral bedienden van langdurig ingeslepen, opzichtige patronen was het gevaar voor het doel van Ricardo Kieboom nauwelijks het vermelden waard. In de openingsfase moest Raoul Esseboom handelend optreden om een voorzet van, de op rechts vrijgespeelde, Koen Maertzdorf onschadelijk te maken en kort voor rust verraste Boy van de Beek bijna Ricardo Kieboom met een directe vrije trap, maar verder had Katwijk de verdedigende organisatie prima op orde. Lowie van Zundert lag aan banden bij Kay Blokland en de flankspelers Maertzdorf en Dilivio Hofman kwamen nauwelijks los van de backs Guus van Weerdenburg en Bart Sinteur.

Was het voor rust minimaal wat de zondag-grootmacht aanvallend liet zien, daarna konden de bezoekers helemaal geen potten meer breken. Vijf minuten voor tijd was invaller Bob Meles nog het dichtst bij een doelpunt, maar Kieboom wist, met enige moeite, de poging te keren.

Katwijk stond op dat moment al op een 1-0 voorsprong, nadat Mike van den Ban zo’n tien minuten na rust met een diagonale schuiver Cornelis kansloos had gelaten. Omdat de Haarlemmer dit seizoen de enige is die met scherp schiet bij Katwijk, bleef de wedstrijd spannend tot het einde. In de laatste minuut maakte invaller Jordy Hilterman aan alle onzekerheid een einde door de dik verdiende 2-0 binnen te schieten. Zijn getergde manier van juichen toonde aan dat de rest van zijn invalbeurt verre van succesvol was.

Datzelfde mocht gezegd worden van de date die De Treffers op De Krom had. De Groesbekers waren vol vertrouwen op het afspraakje verschenen, maar moesten uiteindelijk toegeven dat indruk maken op Katwijk dit keer net iets te hoog gegrepen was.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments