woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKatwijk in spektakelstuk moeizaam langs AFC

Katwijk in spektakelstuk moeizaam langs AFC

Op het tandvlees heeft Katwijk na twee nederlagen op rij een moeizame zege geboekt op AFC. In een meeslepend duel werd het 2-3.

AFC en Katwijk maakten er op sportpark Goed Genoeg een spektakelstuk van. Al na drie minuten opende Marciano Mengerink de score dankzij weifelend optreden in de Amsterdamse defensie. Bovendien had de treffer ook een luchtje van buitenspel. Het knakte AFC echter niet, in tegendeel. De thuisclub zag kort na de openingstreffer Robbert Susan een schot van Mark van den Boogaart van de lijn halen, maar na een klein kwartier was het alsnog raak: uit een hoekschop kon Thomas van de Houten inkoppen: 1-1.

Binnen no time was het bovendien ook 2-1, waarbij Van den Houten opnieuw een hoofdrol vertolkte. De Zeeuwse back stoomde op en legde panklaar voor Tom van den Brink, die de bal simpel kon binnenlopen. Katwijk had in die fase duidelijk moeite met het tactische spelconcept dat Wetzel had uitgedokterd met een drie centrale verdedigers en twee offensieve backs. Evengoed kwam het halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Een splijtende pass van Susan zette Mengerink alleen voor Patrick Zonneveld. Hij bleef opnieuw koelbloedig: 2-2.

De mooiste treffer viel echter vlak voor rust. Damiano Schet speelde Mengerink in, kreeg de bal terug en krulde de bal prachtig in de kruising. Susan dacht kort daarna met een kopbal de 2-4 te maken, maar een katachtige redding van Zonneveld voorkwam dat. Al met al een eerste helft om van te smullen.

Na rust bleef het duel meeslepend, maar met beduidend minder kansen. Katwijk verzuimde om het duel vroegtijdig in het slot te gooien, al kreeg het daar na een klein uur wel de ideale gelegenheid voor. Susan werd naar de grond getrokken en scheidsrechter Frank de Winter zag daar een strafschop in. Susan nam zelf plaats achter de bal, maar zag zijn inzet gekeerd door Zonneveld. Daardoor bleef AFC, dat de slag op het middenveld won, in de wedstrijd en geloof houden in de gelijkmaker.

Tijdens de hectische slotfase wankelde Katwijk af en toe, maar AFC miste stootkracht om de gelijkmaker te forceren. Zo boekte de ploeg van Dick Schreuder na twee nederlagen op rij een zwaarbevochten zege op AFC.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD