Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk in extremis langs FC Lisse

Katwijk in extremis langs FC Lisse

Voetbal is een spel van 11 tegen 11 en aan het einde wint Katwijk. Ooit zei Gary Lineker dit over Duitsland, dit seizoen lijkt deze klassieke voetbaluitspraak voor de Krombewoners te gelden. Nadat eerder dit seizoen IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis vlak voor tijd het deksel op de neus kregen op De Krom, was nu FC Lisse het kind van de rekening. In tegenstelling tot de eerste twee hadden de Lissenaren het deels aan zichzelf te danken, want lange tijd leek de koploper rijp voor de genadeklap. De oranjehemden worstelden met zichzelf, de tegenstander en de druk, maar kwamen in de slotfase boven en boekten zo alsnog een essentiële 2-1 zege.

Mentaal breekpunt
Katwijk begon de wedstrijd nog wel aardig. Al vroeg soleerde Marciano Mengerink zich, op onnavolgbare wijze, door de verdediging van FC Lisse, maar oog in oog met Brian van der Werff kwam hij niet goed uit met zijn passen, waardoor er niet meer dan een slap rollertje volgde. Vijf minuten later dacht iedereen op De Krom aan een strafschop, nadat Mengerink in het zestienmetergebied onderuit ging. Iedereen, behalve scheidsrechter Serik, die Mengerink beschuldigde van een schwalbe en geel gaf. Hierna deed Katwijk wat Katwijk vaak doet, stukje bij beetje de controle over de wedstrijd pakken. Maar de thuisploeg was slordig in balbezit en wist nauwelijks mogelijkheden te creëren. Toen FC Lisse tien minuten voor rust ook nog brutaal de leiding nam, Luca Tarani vond in de rebound het lege doel nadat Ricardo Kieboom een inzet van Justin Valk nog wist te keren, leek er iets te breken bij de koploper. Het zwakke spel, de achterstand, de druk… alles leek samen te komen en als een loden deken over Katwijk te liggen. Toen vlak voor rust Mengerink ontsnapte aan een tweede gele kaart, Niels Buijs wél geel kreeg van de warrig leidende Serik en Robbert Susan geblesseerd uitviel aan de kant van Katwijk, leek echt alles tegen te zitten voor de ploeg van Jack van den Berg.

Genadeklap
Het enige wat Lisse nog hoefde te doen was de genadeklap uitdelen. Zeker toen Paul de Lange ook nog eens uitviel met een hamstringblessure. Lisse wist langzaam maar zeker druk op de goal van Kieboom te krijgen, maar was uiteindelijk via de omschakeling het dichtst bij de beslissende 0-2. Eerst was het Rowdy van der Putten die oog in oog met Kieboom faalde, 5 minuten later was de doelman van Katwijk de baas oog in oog met Tarani. Toen even daarna de bal voor de voeten van Berkhout viel en hij de Krombewoners naast Lisse knalde, kwam er weer enig geloof in de Katwijkse harten. De worstelende thuisploeg had negen tellen gekregen, maar kroop nog eenmaal overeind. Mengerink ontfutselde, op de achterlijn, de bal van Robert van Boxtel en wist de bal voor het doel bij Damanio Schet en Steven Sanchez Angulo te krijgen. Na veel geharrewar en een tussenkomst van Brian van der Werff haalde Sanchez Angulo uiteindelijk de trekker over.

Wostelen
Katwijk sleepte de drie punten voor de poorten van de hel weg. De koploper worstelde, wankelde, leek geslagen, maar kwam in de slotfase toch boven. Met dank aan Lisse, dat genadig was, waar zij de genadeklap hadden uit kunnen delen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie