dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie"Katwijk hoeft van geen enkele club te verliezen"

“Katwijk hoeft van geen enkele club te verliezen”

Katwijk leek vorig seizoen lang op weg naar de titel in de Topklasse Zaterdag, maar vergooide het in de laatste weken. Bij de start van de Tweede Divisie worden de oranjehemden opnieuw regelmatig genoemd als titelkandidaat.

Je kunt heel snel kelderen

Trainer Dick Schreuder wil nog niet spreken over een kampioenschap. “Ik denk dat er nu zoveel goede ploegen zijn. Als we een goed seizoen draaien en net zo spelen als vorig seizoen, dan ga je automatisch bovenin meedraaien. Heb je een mindere punten waarin je een keer minder punten pakt, dan kelder je heel snel in de Tweede Divisie.” Katwijk heeft ook geen hoge eis neergelegd, zo legt Schreuder uit aan Omroep West. “De club zou graag zien dat we in het linkerrijtje eindigen en daar zoveel mogelijk te spelen. Ik praat liever niet over doelstellingen. Ik wil gewoon iedere week winnen en het team zich profileert en telkens beter wordt.”

Klinkt cliché, maar zo is het wel

Een belangrijke rol was er vorig seizoen weggelegd voor Marciano Mengerink. De spits scoorde zestien keer, maar raakte eind februari geblesseerd. Uiteindelijk zou het na lange onzekerheid einde seizoen betekenen. Nu is hij weer volledig fit en nog altijd op De Krom. Er zou voorzichtige belangstelling zijn geweest uit het betaalde voetbal, maar van een overgang kwam het niet. Tegenover Omroep West geeft hij aan nog wel eens aan een stap te denken. “De wens is er altijd, daar moet je altijd voor gaan.  Je wilt tenslotte kijken waar je plafond ligt.” Ook dit jaar wil hij zich laten zien. “Mijn doelstelling is altijd om topscorer te worden. En als ik kijk naar de tegenstanders is er voor mijn geen club waar we van hoeven te verliezen. Dat klinkt cliché, maar zo is het wel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD