woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlClubsFC LisseKatwijk heer en meester op Ter Specke

Katwijk heer en meester op Ter Specke

Katwijk heeft het gat met de concurrentie naar acht punten gebracht, na een 1-2 overwinning bij FC Lisse. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, waren de Krombewoners eigenlijk negentig minuten lang de baas op Ter Specke.

Mengerink
Trainer Dick Schreuder was in de voorbeschouwing op Lisse – Katwijk kort en duidelijk, nadat hem naar de Spakenburgse interesse in zijn spits werd gevraagd. ,,Het is zijn keuze, ik hoop dat hij blijft”. Het goudhaantje zelf hulde zich in nevelen, maar liet wel blijken dat de interesse van De Blauwen en het rumoer dat de carrousel vaak geeft, hem niet afhouden van goede prestaties binnen de lijnen.

Thuisploeg onmachtig
De aanvalsleider uit Amsterdam was met zijn negende en tiende goal wederom van grote waarde voor Katwijk. Maar niet alleen zijn goals zijn van grote waarde. Katwijk drukte Lisse vanaf de eerste minuut terug op eigen helft. FC Lisse bleek de gehele wedstrijd onmachtig om zich onder de druk van Katwijk uit te voetballen. Dat leverde vroeg in de wedstrijd al mogelijkheden op voor Hamdi en Mengerink. Laatstgenoemde zette de koploper zo’n tien minuten voor rust op voorsprong, nadat hij de bal ontfutselde van Lars Rauws.

Mengerink
Ook in de tweede helft was de druk die Katwijk op de bal hield het fundament van de goal. Een duel op het middenveld na een diepe bal werd gewonnen door de Krombewoners, die de vrije bal pardoes in de voeten van Mengerink zagen vallen. Een messcherpe combinatie tussen het goudhaantje en compagnon Schet, stelde Mengerink in staat om zijn tiende van het seizoen en Katwijks tweede van de middag binnen te schieten. Daarmee overtreft hij zijn totale productie van afgelopen seizoen en vormt hij, met Castien en Van De Meiracker, het trio topschutters in de 2e Divisie. Bovendien had Katwijk, tot de laatste minuut, een vrij makkelijke middag op Ter Specke. Omdat Kieboom een opportunistische bal in de voeten van Vermeulen stompte, konden de Lissenaren de aansluitingstreffer maken en nog een minuutje hopen op een positief resultaat.

Vage antwoorden
Dat kwam er uiteindelijk niet. Katwijk pakte terecht drie punten en de gevierde man liet zich uitgebreid toezingen door de eigen aanhang. Onderwijl kon de aanwezige media niets wijzer worden over waar Mengerink komend seizoen actief is. Breed glimlachend gaf Katwijks goudhaantje wat vage antwoorden, zei hij een aantal keer dat hij het nog niet wist en gaf hij her en der nog een dikke knipoog. De Katwijk-aanhang met drie punten en onzekerheid over komend seizoen achterlatend.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD