Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk heeft geen kind aan De Dijk

Katwijk heeft geen kind aan De Dijk

Katwijk heeft een gemakkelijke 4-0 overwinning geboekt tegen De Dijk. Op het eigen sportpark De Krom kwamen de bezoekers er, behoudens de openingsfase, niet aan te pas. Na rust nam de koploper echter pas afstand van de degradatiekandidaat.

Strafschop
Het thuispubliek moest een klein half uur wachten op de openingstreffer. Robbert Susan mocht aanleggen vanaf de penaltystip, nadat Steven Sanchez Angulo even eerder onreglementair werd gestuit. In de fase ervoor was Kilian Berkhout namens de thuisploeg het dichtst bij de openingstreffer. De bezoekers waren via Harry Zwarthoed en Robert Verschraagen dichtbij een doelpunt. Het bleek voor De Dijk het eerste en laatste noemenswaardige gevaar. Voor de thuisploeg was de goal inleiding voor een aantal aardige mogelijkheden. Marciano Mengerink vond eenmaal doelman Roy Pistoor op zijn weg, nadat hij goed wegdraaide op de rand van het zestienmetergebied en was een keer dichtbij, nadat hij flink oorlog maakte. De defensie van De Dijk kon de bal ternauwernood wegwerken. Ook claimden de Krombewoners nog twee strafschoppen, maar een overtreding op Sanchez Angulo en een opzichtige handbal van Raymond Baten werden door arbiter Puts als niet strafschop-waardig bestempeld.

Aanvallende wissel
Na rust stuwde een aanvallende wissel de thuisploeg naar voren. Raoul Esseboom moest, enigszins aangeslagen, vervangen worden door Sabir Achefay. De gedwongen wissel gaf wel de bedoelingen van trainer Jack van den Berg weer. De trainer zag de bedoelingen na een goede tien minuten uitbetaald worden. Eerst was Sanchez Angulo dichtbij met een venijnig schot waar in de rebound Kay Blokland en Marciano Mengerink ook niet van konden profiteren. Twee minuten later viel een mislukte voorzet van Kilian Berkhout via de paal achter doelman Pistoor. Toen Susan even later, uit een vrije trap van Stefan Plat, zijn tweede en Katwijks derde doelpunt op het bord kon zetten, was het duel gespeeld. De Dijk kon niet en Katwijk hoefde, met het midweekse inhaalduel tegen Jong Sparta in het vooruitzicht, niet zo nodig meer.

Generale
Kansen waren er nog voor Achefay en de voor Susan ingevallen Frank Tervoert, maar alleen topscorer Mengerink wist nog een goal te produceren. Voor de Krombewoners was het een gemakkelijke generale in aanloop naar het sleutelduel tegen Jong Sparta, voor De Dijk een kansloze missie in wat de afscheidstournee van de Tweede Divisie lijkt te gaan worden.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie